יותרת הכליה,,,,,,,,,,,,

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

19/03/2018 | 14:02 | מאת: מור

שלום רב האם אי תפקוד של בלוטת האדרנל יכולה להתרחש באופן פתאומי ולגרום לחולשה,אובדן משקל לא רצוני ,מתח וחרדה(בדיקות כלליות תקינות) ואיך אפשר לבדוק זאת? אנדוקרינולוג ? או נפרולוג ? תודה רבה

כן. הביטוי של אי תפקוד בלוטת האדרנל הינו חולשה, ירידת לחץ דם, חולשה, חוסר תאבון ועוד. ישנם גם ממצאים מעבדתיים המעלים חשד כגון ירידה ברמת הנתרן, עליה ברמת האשלגן, ירידה ברמת הגלוקוז ועוד. הבדיקה הראשונית כשעולה חשד הינה בדיקת קורטיזול בוקר, ואם אכן רמתו נמוכה, יש לבצע מבחן תגר על מנת לאשר את האבחנה. אנדוקרינולוג הוא העוסק בתחום זה.

מנהלי פורום נפרולוגיה