קריאטינין לא יציב עולה ויןרד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/03/2018 | 17:08 | מאת: משנ

שלום רב....אני סובל מסוכרת. בבדיקת דם גילו לי קריאטינין 2.7 פניתי לנפרולוג שטשפז אותי...בטענה שהתייבשתי.... קיבלתי נוזלים...והקריאטינין ירד ל 1.6 אמרו לי שזה הבסיס שלי ... ושולררתי מבית החולים... אך ביקשו ממני להגיע עוד שבוע עם תותאות בדיקת דם...אכשיו שוב עלה לי הקראטינין ל 2.2 ... יש לציין שאמי שוץה המון....ונותן שתן בהתאם. האם....יתחילו לי דחאליזה... או יש טיפול אחר?

ראשית - הערכים אינם ערכים להתחלת דיאליזה כעת. מהמידע שאתה מספק נראה כי יש לך אי ספיקת כליות כרונית משמעותית שאולי החמירה. חסרים יותר מדי נתונים (גיל, מחלות רקע נוספות, כמות החלבון המופרש בשתן, תרופות) כדי לענות באופן פרטני על השאלה שלך. להחמרה האקוטית יש למצוא את הגורם לכך ולטפל בו אם ניתן. אשר לטיפול באי ספיקת כליות כרונית: אנו מנסים לטפל בגורמי הסיכון המזרזים התדרדרות כלייתית- כך למשל איזון קפדני של הסוכרת טיפול ואיזון של יתר לחץ דם, ניסיון להוריד את הפרשת החלבון בשתן (על ידי תרופות/דיאטה), הפסקת עישון, דיאטה דלת מלח וחלבון מין החי, הימנעות מתרופות שעלולות לפגוע בכליות כגון חלק ממשכחי הכאבים שאותם ניתן לקנות ללא מרשם רופא . אתה זקוק למעקב וטיפול של נפרולוג ולא ליעוץ וירטואלי. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה