משמעויות תוצאות בדיקת DTPA. MAG3

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

01/03/2018 | 13:55 | מאת: בן35

שלום למומחים, אלו התוצאות שקיבלתי מבדיקה שבוצעה בתחילת השבוע. אשמח לקבל חוות דעת ומשמעויות. להבנתי אני אזדקק לניתוח בכליה השמאלית שרק ישמר את המצב ? אני בן 35, בריא בד"כ והממצ התגלה במקרה תוך בדיקת US בטן ואגן עקב התעלפות לא ברורה לפני כחודש שהתחילה עם כאבי בטו עלינה בכלל ולא נמצאו כל ממציאם ו/או סיבות. כל בדיקות הם למינהן היו תקינות לחלוטין. האם זה ניתוח דחוף? התגלה לי גם בקע טבורי לצערי שגם דורש טיפול. האם ניתן לבצע את שני ההליכים (במידה וצריך) באותו ניתוח ולוותר על התענוג לשני ניתוחים נפרדים? תוצאות: פעולות שבוצעו: 27/02/2018 08:58 (... DTPA, MAG3 ) מיפויי כליות דינמים מיפוי כליות דינמי; מיפוי כליות דינמי עם פוסיד; מיפוי כליות צילום סטטי מאוחר; ;(… MAG3 , DTPA) מיפוי כליות דינמי חומר איזוטופי: MBq 185 : אקטיביות ,mCi 5 : אקטיביות ,Tc-99m MAG3 : שם החומר סיבת הפניה: משמאל . אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה. UPJ חשד להיצרות שיטת הבדיקה: בוצע מיפוי כליות דינמי במשך 20 דקות אחרי הזרקה , במהלך הבדיקה הוזרק פוסיד. ממצאים: כליה ימנית – פרפוזיה ריכוז וניקוז תקינים. כליה שמאלית –פרפוזיה מופחתת, הריכוז בכליה מופחת ומודגמת ריטנציה באגן הכליה. מודגמת ריטנציה גם באורטר הדיסטלי משמאל. גם במיפויים המאוחרים מודגמת ריטנציה בכליה השמאלית ללא פינוי מלא. תרומתן של הכליות לתפקוד הכולל: ימנית % 82 , שמאלית % 18 סיכום: כליה שמאלית עם הפרעה אורומכאנית משמעותית, וירידה בתפקוד הכלייתי. ---END אשמח לתשובכם המהירה, אני חייב להודות שאני קצת לחוץ ממה שאני קורא. תודה מראש,

01/03/2018 | 14:56 | מאת: מאור- לא רופא . מנסיון

מכיר את הנושא אין סיבה ללחץ בהנחה שבדיקות הדם תקינות כולל הקריטנין האם הכיליה השמאלית קטנה יותר? (בדוק זאת באולטראסאונד )ברוב המקרים הכיליה שמתפקדת טוב ושלקחה את העבודה מזו שאינה מתפקדת גדולה יותר. תימנע מלבצע בדיקות ct משתי סיבות 1)הקרינה המזיקה 2)חומר ניגוד המוזרק יכול לפגוע בכליות . לכן חלילה אם תצטרך בעתיד תוודא טוב אם אפשר להימנע מ-ct או אם אפשר להימנע מחומר הניגוד. כנ"ל בבדיקות MRI גם שם יש חומר ניגוד בשם גונדליום וגם כאן רצוי להימנע מהזרקת החומר. כלומר בדיקת mri ללא חומר ניגוד. עליך לנקוט בצעדים תלויי אורח חיים כדי לשמר את התפקוד התקין שכן לפניך עשורים של חיים טובים חחחח תחילה רצוי לעבור לצמחונות כי מוצרים מהחיי ובמיוחד בשר יוצרים עומס על הכליות שצריכות לפנות את תוצרי הפירוק. לא לצרוך מזון תעשייתי שמלא רעלים ומלח -מלח מזיק לכליות ויש להימנע ממנו . לאכול פירות ירקות (לשטוף בסבון מיוחד כדי להסיר חומרי הדברה), ממוצרי החלב יוגורט ללא תוספים, אגוזים ושקדים לא קלויים, קיטניות ,שמן זית וכוי (ביוטיוב תמצה המון חומר על תזונה בריאה לשתות רק מים בלבד . משקאות מוגזים ומתוקים מזיקים לכליות. להימנע מלקיחת משככי כאבים כי הם מזיקים לכליות וגם לכבד. הליכות וריצות קלות -לוותר על משחקי כדור וספורט עם מגע גופני כדי לא לחטוף חבלות במותן ימין. זה בגדול כמובן שאפשר ברשת למצוא חומר על אה-סימטריה בתפקוד כליות וכיצד לנהוג

מהמיפוי עולה כי יש הפרעה חסמתית הפוגעת בתפקוד כליה שמאל. חשוב לציין כי המיפוי לא יכול לתת לנו מידע על הפיכות הפגיעה ועל סיבת החסימה. חסימה כרונית בסופו של דבר תגרום לפגיעה שהיא בלתי הפיכה בתפקוד הכליה (השמאלית במקרה שלך) והכליה תהפוך עם הזמן למצומקת. אם הכליה השמאלית היא עדין בגודל תקין (ולא מצומקת – זה ניתן לראות בUS כליות למשל) הרי שיש מקום להתערבות אורולוגית (דחופה!) שתעזור בניקוז השתן וכך תציל את הכליה. סוג הניתוח האורולוגי (הדפניטיבי) יקבע בסופו של דבר גם על ידי הבנת הסיבה שגורמת לחסימה . הדבר יחייב הדמיה נוספת. מציעה לך לפנות בדחיפות לאורולוג עוד בימים הקרובים . אשר לבקע: את הבקע מנתח כירורג (ולא אורולוג), זה ניתוח אחר ולא מנותח במקביל. בהצלחה

03/03/2018 | 15:03 | מאת: בן35

תודה דוקטור, עשיתי שני us כליות. לא נאמר לי שיש סיבה לחסימה. אין אבנים בכליות. בהנחה שכליה ימין תקינה האם ניתוח ישפר את תפקוד כליה ימין או רק ישמר את המצב הקיים? תודה

בהנחה שהכליה השמאלית (החסומה) היא עוד בגודל תקין, עם עובי תקין של קורטקס (החלק החיצוני של רקמת הכליה) אז יש סיכוי שניקוז יעזור לתפקוד שלה להשתפר או לפחות לא להידרדר עוד. ככל שהחסימה תימשך הסיכוי לכך קטן. אפשר לחיות עם כליה אחת תפקודית אחת אבל אם נראה שהנזק הפיך אז כמובן שעדיף לשמר את הכליה השמאלית. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה