האם יתכן שמדובר בבעיית כליות ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/11/2017 | 15:31 | מאת: רמי

שלום דר יש לי מס סימטופמים שאולי מקורם. בבעית כליה אשמח לדעת מה כדי לי לבדוק יש לי כאבים חולפים מדי פעם באזור הכליות לא משהוא מתמשך בא והולך יש שינויים בהרגלי השתן ודחיפות. למתן שתן בלחץ ...אין כאב במתן שתן אבל לוחץ אין לי נפיחות אבל התגלה לי בקע מפשעתי בגודל 9 ממ בצד שמאל מדי פעם אי נוחות בבטן העליונה יש עייפות פיהוקים ..חום בלתי מוסבר בגוף בכל מיני מקומות בגוף מדי פעם כאבי גב תחתון בא והולך ריח רע מהפה ....בחילות כאילו בא להקיא שינה לא יציבה ...דעתך ?

ממליצה לך ללכת להיבדק על ידי רופא המשפחה – כולל לחץ דם. לבצע בדיקת דם כלליות שיכללו תפקודי כליה (אך גם תפקודי כבד, סוכר בצום, מלחים, ספירת דם), בדיקת שתן כללית, תרבית שתן, משקע שתן, יחס חלבון לקראטינין בדגימת שתן, הדמיית כליות ודרכי השתן. אם אכן התסמינים יש מחלת כליות היא תעלה בבדיקת סקר זו. בהצלחה

25/11/2017 | 12:41 | מאת: רמי

תודה האם את מקבלת מבוטחי מכבי שירותי בריאות ?

28/11/2017 | 17:06 | מאת: רמי

שלום דר הייתי אצל הרופה בקופת החולים עשיתי את כל הבדיקות בדיקות דם שתן ואוולטרסאונד כליה . הכל תקין מלבד אשלגן ערך 5.5 (ייתכן שאכילת בננות בין 1 ל2 ביום במהלך החודשיים האחרונים העלתה את הרמה ? ) או שיש קשר לכליות בכל זאת ? האם לחץ בשתן נובע מזה ? , ערמונית 62 סמ בבדיקה גלוקז 101 בבדיקה כדורי דם אדומים 5.1. אודה לתשובתך אם צריך להמשיך בבדיקות כי מדי פעם מרגיש כאב באזור הכליה ברמה נמוכה .

28/11/2017 | 17:10 | מאת: רמי

סליחה ערמונית 32 סמק תקין

נפח הפרוסטטה תלוי בגיל. ערמונית מעל 25 סמ"ק היא מוגדלת אבל גדלה יכול להיות תואם גיל. לעיתים גם פרוסטטה שאינה מאד מוגדלת יכולה לגרום לתסמינים אם היא גדלה מקומית דווקא בסמוך לחיבור בין שלפוחית לצינורית השתן (השופכן/אורטרה). חלק מהתסמינים עליהם דיווחת "דחיפות, לחץ לתת שתן וכו) יכולים לנבוע מהערמונית. ממליצה לך להיבדק על ידי אורולוג עם או בלי אולטרסאונד של שלפוחית השתן לאחר התרוקנות (להערכת שארית שתן), ובדיקת PSA אם אתה מעל גיל 50. K של 5.5 בהינתן שהתפקוד הכלייתי תקין, שאין חסימה בדרכי השתן, ושאין טיפול תרופתי המסביר זאת מחייב התייחסות. בשלב ראשון יש לחזור על הבדיקה ולוודא אמיתותה.

29/11/2017 | 14:11 | מאת: רמי

תודה דר אני בגיל 53 . האם יש קשר לרמת אשלגן גבוהה 5.5 בבדיקות להפרשת שתן ? האם יש קשר לכליה בהנחה שבדיקות הדם יצאו תקינות ובדיקת אולטרסנד יצאה תקינה ..מלבד הערמונית .

מנהלי פורום נפרולוגיה