יתר לחץ דם בעיקר בבוקר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

27/07/2017 | 16:33 | מאת: ארז

אני בן 66 עברתי בנובמבר 2016 ניתוח בקע סרעפתי והגעתי למשקל של 76 ק"ג בגובה 183 ס"מ ומאז אני שומר אוכל בריא ועושה ספורט בעיקר הליכות, אני סובל מלחץ דם גבוה ונוטל אקספורג' 160 מ"ג התחלתי בערבים לבדוק לחץ דם והתוצאה 115-120/75-80 עדכנתי את רופאת המשפחה ולדעתה כתוצאה מהמשקל והספורט ירד הלחץ דם וייעצה לי לקחת את התרופה אחת לכמה ימים במעקב של בדיקת לחץ דם בוקר וערב.את הכדור אני לוקח בשעות הבוקר ובבדיקה של 3 ימים אחרי (מבלי לקחת כדור) רמות הלחץ דם בבוקר הם 130-135/85-90 ובערב 120/80 ביום הרביעי לחץ הדם בבוקר הוא 140-145/90-95 ובערב הוא ברמות של 120-125/80-85 מה הסיבה שבבוקר לחץ הדם הוא גבוה יותר מהערב ומדוע רק ביום הרביעי ללא כדור הוא מטפס לרמות שרשמתי.

לחץ הדם מושפע מגורמים שונים, בין היתר רמות סטרס, הורמונים שונים, תזונה, פעילות ועוד. עליית לחץ הדם עם הקימה בבוקר הינה תופעה ידועה שאף כרוכה בתחלואה. מינון אקספורג' של 160 הינו גבוה יחסית ואני דווקא הייתי ממליצה לא לקחת פעם בכמה ימים על מנת שלא לגרום לשונות משמעותית בין ערכי לחץ הדם, אלא להפחית את המינון לאקספורג' 80, אותו תיקח כל יום. האקספורג' הינה תרופת משלב (מכיל 2 תרופות) ולכן אם לחצי הדם יהיו נמוכים גם עם אקספורג' 80, ניתן לשנות ולקחת רק מרכיב אחד של התרופה, כלומר ולסרטן או אמלודיפין בהתאם להחלטת הרופא המטפל.

מנהלי פורום נפרולוגיה