משברים וחרדות

דיון מתוך פורום  התמודדות עם משבר

29/08/2012 | 21:37 | מאת: איטו

שלום אני איטו בן 17 תלמיד תיכון בחיי אני חווה הרבה משברים, הפרעות חרדה שקצת קשה לי להתמודד איתם אבל אני מצליח להפריד ביניהם לבין החיים שלי בחברה בנוסף יש ל יגם חרדה חברתית אני יכול לעשות שיא גינס בבן אדם עם הכי הרבה סוגים של חרדות, ב3 שנים האחרונות התמודדתי עם חרדה ממוות, חרדה חברתית, חרדת נטישה, חרדת התבגרות, חרדת הזדקנות, הפרעה טורדנית כפייתית, היפוכונדריה(עם דגש ענק) כל ההפרעות האלה עוד נמצאות אצלי היום ואני לא מצליח להיפטר מהם אני נמצא אצל עו"ס ומטופל קוגניטיבית כי היא חושבת שאני לא צריך טיפול תרופתי ואני גם חושב שהיא צודקת יש עוד כמה הפרעות חרדה שיש לי אבל הן יותר נדירות היום קרה משהו במשפחה שלי שקורה כמעט כל הזמן אבא שלי הוא בן אדם עצבני ובסך הכל אוהב אבל לפעמים כשהוא מתעצבן אין לו מעצורים והוא מתחיל לצעוק על אמא שלי כשאני שומע את הצעקות שלו אני מקבל סוג של התהפכות בבטן כזאת כמו תחושה של התקף לב קטן ומפחד שהוא עוד רגע הולך לצאת מהבית או לא יודעמ ה(יש לזכור שאני בן 17) אני פשוט הגעתי למצב שאני מפחד מכל דבר אני אפילו מפחד לפעמים לצאת לרחוב כדי לא להיתקל בנסיבות לא נעימות מה עושים ? תודה מראש

10/09/2012 | 10:14 | מאת: יעל

10/09/2012 | 10:26 | מאת: יעל וינבך

לאיטו היקר. אני שומעת שיש לך התמודדות לא קלה. ושמחה לשמוע שאתה נעזר בעובדת סוציאלית. טיפול קוגנטיבי בהחלט מתאים להתמודדות עם פחדים.אני בטוחה שחוץ משיאי גינס בחרדות יש גם כמה דברים טובים בך. מה הם הכוחות שלך? עם מה אתה כן מיטיב להתמודד? אשמח לשמוע. יעל

מנהל פורום התמודדות עם משבר