פוליפ ברחם תחת טיפול בטמוקסיפן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/11/2015 | 04:50 | מאת: אהרונה

אני בת 54,לפני כשנה עברתי כריתת שחלות חצוצרות. (לאחר כימוטרפיה/הקרנות/סרטן השד),מטופלת בטמוקסיפן, בבדיקה גניקולוגית+ U.S- נמצא עיבוי רירית הרחם ופוליפ ברחם,לא היו דימומים.הומלץ על היסטרוסקופיה השאלה: אם אני מפתחת תגובה כזו לטמוקסיפן,האם האם נכון/מומלץ,להחליף את התרופוה?/לעבור ניתוח להסרת הרחם ,מהן האפשרויות הטיפוליות האחרות?תודה

אהרונה שלום ותודה על שאלתך. ההחלטה לגבי טמוקסיפן או חוסמי ארומטאז כגון ארימידקס וכדומה היא אונקלוגית לחלוטין! אנחנו נסתדר עם כל המלצה אונקולוגית וזה בדיוק מה שאני אומר למטופלות שלי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי