תוצאות בדיקת פרולקטין ותופעות מוזרות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/11/2020 | 00:18 | מאת: חנה .

שלום ד"ר. אני בת 50 וחצי. 4 לידות רגילות אחרונה לפני כ 14 שנה. 2 הפלות טבעיות לאחר מכן סביב גיל 40. ב 5 השנים האחרונות נצפו שינויים במחזור הן בתאריכים והן מחזור כבד משך 2-3 ימים ואחר כן חלש. Us. לפני כשבועיים- שרירנים ברחם אחד גדול. רחם גדולה לא מתכווצת כדברי הרופא, רירית עבה עם מעט נוזל בתוכה. פרולקטין ( לא בזמן מחזור אלא כשבועיים אחריו עמד על 675.97. Progesteron - 13.20 חריג . Fsh - 10.81 Gfr - 101 Estrodiol - 209 Lh - 8.4 Tsh - 1.79 בנוסף נמצא תרבית שתן חריגות Ph -6.5 Erythrocytesur - 0.10 שעד כמה שהבנתי הראה כדוריות דם בשתן אבל לא יודעת אם קשור לשאר הבדיקות המוגלובין מסוכרר AB= 6 אחוזים גלוקוז רגיל 100 . העניין הוא שאכן יש לי נפיחות בבטן שבקושי יורדת ( נראית כמו בהריון חודש 8 ) כאשר מבנה הגוף היה תמיד רזה. כרגע bmi 27 - מעט עודף משקל. הבעיה שלי שאני מאוד סובלת מצנה כבר 5 שנים ולא מוצאת פתרון היא שבמצב מנוחה / שינה אני חשה דופק הולם, מתעוררת עם דופק ומעיין ץחושות זרימת דם בגוף שמלווה גם בנימול עד פלג גוף עליון. אני לא מצליחה לקום בבוקר או לישון נורמאלי כבר 6 שנים . סבל נוראי. מגיע בהתקפים. לוקח לי כשעה לקום מהמיטה לאחר התעוררות, כאשר אני מנסה להגיע לערנות גבוהה. בעבר לווה בקושי בתחושות של שקיעה בראש. אם יש התעוררות בלילה אני מנסה להמשיך לישון יחד עם התחושות הקשות ניסיתי להתחקות אחר הסמפטומים אבל אני יכולה לומר ששבועיים אחרי המחזור בד"כ יש "הנמכה" של הסימפטומים בירך לשבוע ( מרגישה אותם אבל עמומים יותר ) מ. ולאחר מכן מתגברים. במחזור ובמחזור חזקים יותר. ניסיתי כל מיני טכניקות עד כה ללא הועיל. אגב נשלחה ביופסיה של רירית הרחם וגם של פוליפ שהוצא במהלך הבדיקה. עדיין לא קיבלתי תשובה. אשמח לעזרה כי אני ממש אובדת עיצות ועשיתי כבר מלא בדיקות כולל אקו לב ומאמץ ועורקים וכלי דם . נוירולוג. והולטר לב שבו נצפו הפרעות קצב בשינה. ובמאמץ היתה קשה עם דופק מהיר שהרופאה קצת היססה ולא הבינה מה מקור הדופק. בדקה אקו לב ובסוף בדיקה תקינה אם כי ציינה את הדופק המוגבר . כמו כן האם קשור לפרולקטין בסרום ? ראיתי מחקר על פרולקטין בסרום ותופעות נוירולוגיה ל"ע. סליחה על הפניה הארוכה. ואשמח לקבל הכוונה מה לעשות. תודה רבה

חנה שלום. את צריכה רופא שירכז את הטיפול שלך ויפנה אותך ליעוצי מומחים והדמיות לפי צורך- לרוב זה רופא/ת המשפחה. בוודאי שבהתכתבות זה לא ניתן לביצוע ולרוב רופא מקצועי אינו הכתובת הנכונה. בברכה דר' זלוצובר.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי