דימום עם אסרמון קונטי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/06/2020 | 17:17 | מאת: אנונימית

שלום, בת 55 לפני 3 וחצי שנים עברתי אוטם לבבי. סובלת מיתר לחץ דם. מטופלת תרופתית. בצינטור עורקים תקינים ללא משקעים. ללא מחזור כמעט 3 שנים. לאחרונה גם ירידה בצפיפות עצם אוסטאופניה בצוואר ירך. ( מחלת גושה ברקע) לפני יותר משנה התחלתי טיפול הורמונלי עם אוורל קונטי בשל בעיות בשינה. חשתי הטבה ניכרת. בשל מחסור בתרופה עברתי לתחליף של מכבי אסטרמון קונטי 40. מאז כמעט כל הזמן הכתמןת ודימומים קלים כל הזמן. גם המדבקה נוטה להתקלף אחרי ספורט בקיץ הישראלי ופחות נוחה מהמקור. האם מתאים לי לאור הרקע הרפואי לעבור לכדורים ואם כן איזה? תודה

אנונימית שלום ותודה על שאלתך. לגבי המרכיב האסטרוגני בטיפול המתן העורי מתאים אך יש לכל הנראה לאזנך טוב יותר למניעת הדימומים. ייתכן ויש מקום לשינוי המרכי בהפרוגסטטיביץ אנונימית שלום ותודה על שאלתך. המרכיב האסטרוגני מצוין עבורך כי גורם לפחות קרישי דם. המרכיב הפרוגסטטיבי נמצא בויכוח. יש להתאים מחדש את המינון אם את מדמתת בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי