האם הבראתי?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

07/06/2013 | 15:18 | מאת: Derek

שלום בגיל 14.5 לקיתי בגרנד מל ראשון ארוך. קיבלתי פניטואי ן. בגילאים 16,17 ותחילת 19, לקיתי בעוד 3 גרנדמלים. כלומר, סך הכל 4 התקפים בחיי. שלושתם, למעט האחרון, נבעו מחוסר שינה כמעט מוחלט (עד 3 ש) בלילה לפני כל התקף. הטריגר להתקף הרביעי לא ידוע (אולי לחץ וחרדה ממושכת בתקופה לפני). היום אני בן 33.5 וחלפו 15 שנים מההתקף האחרון. מאז חוויתי הרבה משברים, תקופות חרדה מתח לחצים, שתיתי אלכוהול, אורות בדיסקוטק או משחקי מחשב לא גורמים לי להתקף ואף פעם לא היו ידועים לי כטריגר. מה שכן-הקפדתי על שינה של 6 שעות כל לילה וההקפדה האבסולוטית על שעות שינה גרמה וגורמת לי חרדות קיומיות במיוחד עכשיו שאני לקראת בעזה לידה של תאומים. היו פעמיים שישנתי 5 שעות ולא קרה כלום. MRI שעשיתי לפני 10 שנים לא העלה ממצא פתולוגי או מוקד או חבלה. הEEG הראשון לאחר ההתקף הראשון הראה פעילות אפילפטית מסוימת. מאז כ14 שנים עשיתי 8 EEG וכל בדיקה תקינה . דר אילן בלט קבע בזמנו אפילפסיה אידיופטי ת. היום החלפתי ללמיקטל כבר שנה וחצי 200 מג ליום להרגשת הבטחון הנפשי שאני על תרופה. אבל אני עדיין מפחד, מאוד מפחד שאפילפסיה קיימת עדיין אצלי איפושהוא שם. אין לי משהו כרגע שמעיד לכאורה על אפילפסיה. האם לפי הנתונים שנתתי זה jme? האם יש סיכוי שהבראתי?

שלום רב סיכוי גבוה שאכן המחלה מאחוריך.... לא מדובר לדעתי ב JME לעתים הדברים המלווים את המחלה ( לדוגמא- חרדה ופחד , דכדוך , וכו' ) פוגעים מאוד באיכות החיים יותר מהמחלה עצמה והטיפול בה. אם אכן יש חרדה שמפריע בחיים.... חשוב לטפל.... בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

מנהל פורום אפילפסיה בילדים