•ניתוח לחולי אפילפסיה corpus callosotomy

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

01/01/2013 | 10:56 | מאת: אילי

האם אפשר לקבל מידע על ניתוח ראש . בתי בת 14 חולת אפילפסיה לא מאוזנת וקשה ומועמדת לניתוח הנ"ל. אפשר לדעת ולקבל מידע אם מישהו עבר ניתוח כזה איך זה משפיע על חייו ועל איכות החיים בכלל ותופעות לוואי. תודה

שלום רב ניתוח מסוג קורפוס קלוזטומי נשה כאשר ברור כי אין אפשרות לזן בצורה טובה את הפרכוסים ( בעיקר "נפילות" הגורמות לפציעות) בעבר ניתוח זה היה ניתוח שכיח , היום םחות בשל העובדה כ ישנן תרוםות חדשות , במידה ואשפר יש מקם לנסות דיאטה קטוגנית , וכן לפני קורפוס קלוזטומי מק לטיפולבקוצב וגאלי. במידה ולאחר ל אלו, אין שינוי משמעותי , שמקום להתקם לניתוח זה. בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא. לפרטים: המרכז הרב תחומי לאבחון וטיפול באפילפסיה בילדים: (אבחון רפואי כוללני , אבחון נוירופסיכולוגי כולל לקויות למידה מלוות והכוונה , טיפול רגשי פסיכולוגי(חרדה, דיכאון, דימוי עצמי נמוך המלווים לעתים קרובות את מחלת האפילפסיה) , טיפול זוגי ומשפחתי (תמיכה וחיזוק המשפחה בהתמודדות עם המחלה) , ליווי והכוונה (Case management). מירית: 089779160 נועה: 089542071 מירפאה פרטית: 037361593

17/01/2013 | 13:15 | מאת: אילי

שלום. בתי כפי שכתבתי חולה באפילפסיה קשה לא מאוזנת, לפני חצי שנה התקינו לה קוצב ווגלי שלא שיפר את ההתקפים. דיאטה לא עזרה לה והיא החליפה 24 תרופות עד היום. כיום היא נוטלת 4 תרופות בבוקר וארבע בערב. שאלתי היא על הניתוח המסוכן שלא קבלתי הסבר. האם לניתוח יש אחוזי הצלחה ומה התוצאות במידה וכן מצליח ומה הסיכונים ואם לא מצליח הניתוח . בתי עברה את כל השלבים האפשריים ולכן הרופאים דברו איתי על ניתוח הנ"ל. מדובר בהתקפים יום יומיים מלווים בנפילות. תודה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים