שילשולים ממושכים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

24/05/2012 | 14:00 | מאת: אילן

יש לי שילשולים כבר מעל שנתיים. כל בדיקות הדם תקינות, כולל מדדי דלקת, צליאק (גם האנדוסקופיה), וספירת דם. לרופא אין מה להציע לי. ניסיתי גם דיקור סיני, וללא הועיל. לאחר הליכה לשירותים, אני מרגיש חולשה רבה. ניסיתי תזונה ללא קמח רגיל, ורק עם קמח כוסמין ושיפון, גם זה לא עזר. האם יש לך מה להציע לי? תודה.

אילן שלום, השאלות החשובות ביותר שאתה צריך לשאול את עצמך הן: האם אתה מרבה בשתיית משקאות המכילים קפאין? האם אתה נוהג לשתות אלכוהול או משקאות מתוקים כמו מיצי פירות טבעיים? האם אתה נוהג לאכול מסטיקים או סוכריות ללא סוכר? כל הדברים הנ"ל יכולים להגביר את תנועתיות המעי ו/או ליצור לחץ אוסמוטי המחריף מצבים של שלשול. ציינת שביצעת בדיקה אנדוסקופית, אך האם בדקת רגישות ללקטוז או פרוקטוז? שתי רגישויות אלה יכולות להסביר גם כן את התופעה שאתה מתאר והן מצריכות התייחסות תזונתית מיוחדת. שני דברים שאתה יכול לנסות בתור התחלה הם לאכול דייסת קוואקר על בסיס מים ולהיעזר בתוסף תזונה מסוג אבקת פסיליום אשר עוזרים בספיחת נוזלים ומיצוק הצואה. בכל מקרה קיימים אלמנטים תזונתיים רבים היכולים להשפיע על מצבך ואני ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית שתוכל לשפר את איכות חייך.

04/06/2012 | 22:57 | מאת: אילן

על כל שאלותיך, התשובה שלילית. רגישות ללקטוז נבדק, ואף היא שלילית. ממילא אינני אוכל בכלל דברי חלב, כי זה מגביר את השילשול. מהי הבדיקה לרגישות לפרוקטוז? זה לא נבדק אצלי. גם פסיליום ניסיתי, ללא הועיל. מה עוד אפשר לנסות? ניסיתי להוריד קמח רגיל, ולאכול רק קמח כוסמין ושיפון, עזר מעט בתחילה, ואח"כ הכל חזר, כך שחזרתי לקמח רגיל. פרות וירקות חיים אני כמעט ולא אוכל. מה עוד אפשר לעשות?

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי