גסטריטיס: מי גבינה, שוש קרח, אומגה 3, 6, 9

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

21/10/2016 | 14:32 | מאת: רומן

דלקת הרירית בקיבה (גסטריטיס) נגרמה עקב מעשה שטות - נטילה של כמות מופרזת של כדורי אספירין לפני כ-3-4 שבועות. חומציות הקיבה תקינה, אין הליקובקטר פילורי. המטופל מאז נמצא בדייטה מאוד שמרנית ומוקפדת, בעיקר על דייסות ומרקים רכים, מיץ כרוב ומיץ ת"א טריים, דבש. שום מאכלים מגרים, אינו אוכל סוכר, ממתקים, מוצרי לחם, בשר, דגים, בייצים, מוצרי חלב וכיו"ב. מאז חל שיפור משמעותי. השאלה למומחים - האם מותר במצב זה ליטול: 1. מי גבינה מתוצרת בית, כלומר המופקים לא מאבקת חלב, אלא מחלב מפוסטר /יוטבתה או טרה/. 2. חליטת צמח שוש קירח /אשר בין היתר מדרבן את מע' הלימפה להתנקות דרך בלוטות וכיו"ב/. 3. שמן ממקור צמחי אומגה 3, 6, 9. בתודה מראש, שבת שלום וחג שמח.

רומן שלום, 1. אני לא יודעת מי המליץ לך לבצע את הדיאטה שלך ואינני רואה הצדקה להימנעות תזונתית כל כך נרחבת. אתה בפירוש יכול לאכול מאכלים שמכילים סוכר, בשרים, דגים וביצים. הדגש הוא בעיקר על תכולת השומן במאכלים אלה. כמו כן אתה יכול לצרוך מוצרי חלב (בין אם קנויים או תוצרת בית). לא הייתי שותה כוס חלב על בטן ריקה לדוגמה, אבל למרוח קצת גבינה על פרוסת לחם או להוסיף לארוחה מעט יוגורט לא אמורים להוות בעיה. 2. אני לא מכירה את החליטה המדוברת ו/או יתרונותיה, אך באופן כללי מומלץ לצמצמם צריכת קפאין, מנטה ונענע (אני מעריכה שהחליטה לא אף אחד מהמרכיבים האלה). 3. אני לא יודעת מה הסיבה בגינה אתה מעוניין לצרוך את תוסף האומגה אבל מבחינתי הוא לא אמור להוות בעיה. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי