בעיות עיכול

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

07/10/2016 | 17:38 | מאת: קובי

לאחר התקף כאבים בבטן בצד ימין למעלה אובחנתי עם אבנים בכיס המרה. חודש לאחר מכן חיי השתנו. כאבי בטן כלליים גם בבטן התחתונה וגם בעליונה, היציאות השתנו לגמרי- צואה צהובה רכה ולעיתים אף שלשולים. נאמר לי לעשות את הניתוח להוצאת כיס המרה ואז הכל "יעבור", אך לא כך היה והמצב יותר החריף לאחרי. צרבות ובחילות הופיעו בתכיפות, המשיכה לי הצואה הצהובה באופן קבוע כמו לפני הניתוח, והיא רכה מתמיד עד כדי אצתית, כאבים לעיתים בבטן התחתונה וכו'. עשיתי בדיקת נשיפה ויצא תקין, אין לי צליאק ואף הפסקתי כבר 3 חודשים את החלב ומוצריו, בנוסף עשיתי קולונוסקופיה וגסטרו והכל תקין. עשיתי 4 פעמים בדיקת אולראסאונד בבטן עליונה ותחתונה והכל תקין. לוקח תרופה נגד חומציות הקיבה - נקסיום, והיא לא כל כך עוזרת. ירדתי במשקל מאז הניתוח ( לפני 5 חודשים) כמעט 10 קילו.!! יש לציין כי הפסקתי לאכול ג'אנק פוד כמו שהייתי אוכל פעם. מה הבעיה שלי? האם זה גם מעי רגיז? והאם יש קשר בין כל זה לניתוח כיס המרה?

קובי שלום, אין בשאלתך די אינפורמציה רלוונטית עבורי על מנת לנסות ולהסיק מה תפקיד התזונה בתופעות אותן אתה מתאר, ואילו שינויים עליך לבצע על מנת להביא להקלה. יתרה מכך, שינויים תזונתיים מכוונים מערכת העיכול דורשים לרוב שלבים של ניסוי וטעייה מבוקרים. מסיבה זו, לדעתי אין מנוס מפניה לדיאטנית גסטרו לביצוע בירור נרחב של הרגלי האכילה שלך לצד סוג התסמינים, חומרתם, תזמונם וכדומה. בכל מקרה הימנעות מג'אק פוד היא תמיד נכונה ומבורכת. באשר לשאלתך האם מדובר במעי רגיז או האם יש קשר לניתוח שעברת, גם כאן אין לי מספיק נתונים אך על כל פנים זאת שאלה שעליך להפנות לרופא ולא דיאטנית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי