בעיות של מעי רגיז ועצירות

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

23/11/2015 | 23:08 | מאת: לין

שמי לין ואני בת 20. הייתי טבעונית לשנה ובימים האחרונים חזרתי לביצים ודגים. מתאמנת אימונים עצימים 3 פעמים בשבוע וגם קצת אירובי. סובלת מעצירות, נפיחות וגזים מאז שאני ילדה. לאחרונה התופעה התגברה, תסמינים: עצירות שיכולה להימשך כמה ימים או התרוקנות חלקית, תחושת מלאות וכבדות, בטן נפוחה שנראית הריונית- נפוחה גם כשאני קמה בבוקר ומתנפחת יותר במהלך היום. יכולות להיות תקופות טובות של יציאות כמעט כל יום לעומת תקופות של עצירויות ממושכות. צמחונית מגיל 10, טבעונית במשך שנה. הייתי אוכלת המון המון ירקות וסיבים ביום, כשהקטנתי את כמות הירקות פחתו הגזים משמעותית אך הבטן עדיין נפוחה וכבדה והעצירות עדיין קיימת. מצב שבו גם משלשלים לא כל כך עוזרים. הייתי אצל גסטרו, שלח אותי לבדיקות כדי לשלול כמה דברים אבל כנראה שזה מעי רגיז עם נטייה לעצירות. שלשולים מעולם לא היו לי. התחלתי לקרוא באינטרנט על תזונה מתאימה לibs, יש הרבה דעות שונות ואני הולכת לאיבוד. לא ברור לי אם אני צריכה לצרוך הרבה סיבים כדי להקל על העצירות או להימנע מצריכתם בגלל הנפיחות והגזים. בנוסף הייתי מטופלת באנטיביוטיקה כ3 שבועות והפסקתי לפני כשבוע וחצי. כרגע לוקחת פרוביוטיקה כי אמרו לי שזה עוזר אשמח לעצות לגבי תזונה, מה כדאי לאכול וממה כדאי להימנע. אשמח לכמה שיותר פירוט כי את הקווים הכלליים אני יודעת אך אם נכנסים לפרטים זה נהיה מטעה. תודה רבה

לין שלום, לצערי אין תשובה פשוטה וחד משמעית לשאלתך. אכן קיימת התנגשות מסוימת בכל הנוגע לסיבים תזונתיים בהקשר של עצירות וגזים. יחד עם זאת, קיימים סוגים שונים של סיבים תזונתיים. סיבים תזונתיים שמקורם בדגנים מלאים מביאים להקלה משמעותית יותר בעצירות (במקביל לשתייה מרובה) ופחות מייצרים גזים ביחס למקורות אחרים של סיבים תזונתיים. קחי בחשבון שתזונה צמחונית וטבעונית נוטה להיות עשירה בקטניות אשר כשלעצמן ידועות כמגבירות יצירת גזים במערכת העיכול. יתרה מכך, הסיבות לנפיחות ולגזים שאת מתארת יכולות להיות רבות ולא תלויות רק בסיבים תזונתיים, לדוגמה תיתכן רגישות מסוימת ללקטוז, פרוקטוז, סורביטול או רכיבים תזונתיים אחרים הנמצאים במאכלים רבים הנצרכים על בסיס יומיומי. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו אשר תוכל לבצע אתך בירור מעמיק יותר של הרגלי האכילה והסימפטומים ולסייע לך בשיפור המצב הקיים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי