שמן פרפין וספיגת ברזל בגוף

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

08/11/2015 | 09:08 | מאת: ברמן ציפי

עקב בעיות של פיסורה השתמשתי כשנה בשמן זית (כל ערב 2 כפות) על מנת לרכך את הצואה אך בזמן האחרון זה הפסיק לעזור ולכן עברתי לשתות שמן פרפין. במקביל, אני אוכלת מידי יום 15 יחידות של פיסטוקים + 15 יחידות של שקדים כדי לאזן את רמת הברזל שלי. האם זה נכון שהשמן פרפין מונע מהברזל שמופרש ע"י הפיסטוקים והשקדים להיספג בגוף? האם אם אקח אותם בנפרד זה יהיה טוב יותר (כלומר את הפיצוחים אוכל בצהריים ואת השמן בערב). אודה מאוד על תשובה מהירה

ציפי שלום, ראשית אינני מכירה השפעה שלילית של שמן הפרפין על ספיגת הברזל ועל כן לא הייתי מבצעת שינויים תזונתיים על סמך השימוש בשמן זה. בנוסף, את יכולה לבצע שינויים תזונתיים שיקלו על היציאות כמו שתייה מרובה, צריכה של סיבים תזונתיים כמו דגנים מלאים, פירות, ירקות וכדומה. באשר לצריכת ברזל, במידה ויש לך נטייה לאנמיה קיימים מזונות רבים אותם ניתן לשלב בתפריט היומיומי כמקורות לברזל דוגמת בשרים ודגים, שעועית לבנה, טחינה, מזונות מעושרים ועוד. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי