כאבי בטן איומים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

09/12/2014 | 16:11 | מאת: ספיר

שלום רב אני בת 26 מזה חודש וקצת סובלת מכאבי בטן כל מה שאני אוכלת אני מיד נתקפת בכאבי בטן ורצה לשירותים, אני מטופלת באומופרדקס. הייתי אצל גסטרו נתן לי לעשות בדיקת נשיפה כדי לשלול את החיידק והתברר שאין לי עשיתי בדיקות דם הכל תקין חוץ מ crp שהיה 0.8 , הרופאת משפחה אמרה שזה זיהום ויראלי במערכת העיכול אבל עדיין אני נתקפת בכאבים מה יש לעשות?

ספיר שלום, ציינת בשאלתך שאת סובלת מכאבי בטן ושלאחר האכילה את מרגישה צורך ללכת לשירותים. בין השאלות שחסרות לי על מנת לקבל תמונה ברורה יותר של מצבך הן האם את סובלת מגזים? האם הביקור בשירותים מסתכם ביציאה? האם את סובלת משלשולים? על כל פנים, בתור התחלה הייתי ממליצה לך להקפיד על אכילה מסודרת ולעבור לתזונה קלה לעיכוב כמו לחם לבן, אורז, תפו"א בשרים רזים ולא מטוגנים, ביצים וכדומה. מנגד הייתי מצמצמת צריכת ירקות, פירות ומזונות שומניים כמו זיתים, אבוקדו וטחינה. ייתכן ויהיה צורך לצמצם גם במוצרי חלב אך כמובן שמדובר בעניין אינדיבידואלי. במקביל לשינויים התזונתיים הייתי ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת תפריט יותר מותאם אישית, ובמידת הצורך להמשיך בירור רפואי אצל גסטרואנטרולוג שכן קיימות בדיקות נוספות אותן ניתן לבצע. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי