חומרים משלשלים

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

06/06/2014 | 00:21 | מאת: שרון

אני בת 25 כנראה שסובלת ממעי רגיז. יש לי יציאות של פחות מ 3 פעמים השבוע ורציתי לדעת האם תה תיבטי יכול לעזור

שרון שלום, ראשית, בכל הנוגע לכמות או תדירות יציאות קיימת נוסף על האלמנט התזונתי גם שונות גנטית בין אנשים. אם כן השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך היא האם במהלך רוב חייך היו לך יותר יציאות או שמא מדובר בתופעה מוכרת. על כל פנים, לא הייתי ממליצה לך לפנות לעזרתו של התה הטיבטי (שעשוי אף להיות מסוכן) אלא לנסות לשפר את התזונה שלך. מעבר לריבוי שתייה (רובנו לא שותים מספיק) ופעילות גופנית, יש להרבות בצריכת סיבים תזונתיים ובעיקר הסוג שנמצא הדגנים מלאים. אני ממליצה לך להקפיד לאכול לחם מחיטה מלאה, פסטה מלאה ואף לשלב דגני בוקר עתירי סיבים כמו ברנפלקס או פייבר 1. נוסף על כך את יכולה להוסיף סובין או זרעי פשתן למאכלים כמו סלט או יוגורט. קחי בחשבון שכאשר מעשירים את התזונה בסיבים תזונתיים הדגש על השתייה מקבל משנה תוקף. יחד עם זאת, מומלץ להקפיד לאכול ארוחות קטנות ומסודרות כל מספר שעות. אם זה לא עוזר פני לדיאטנית גסטרו על מנת שתבנה לך תפריט מתאים אשר יטפל בגורם לבעיה מבלי שתהיי תלויה בתה הטיבטי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי