הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

12/06/2012 | 16:50 | מאת: עוז

כאשר נמצא החידק HP מה צריך לאכול באותם 10 ימים של טיפול? איך מגיע לגופנו החידק (הליקובקטר פילורי)?

עוז שלום, למיטב ידיעתי לא קיימת תשובה וודאית לשאלה כיצד מגיע לגופינו חיידק ההליקובקטר הפילורי. המלצות הנוגעות לאכילה מתייחסות יותר לדלקת ולחומציות הקיבה ולא למיגור החיידק עצמו. המלצות אלה כוללות בעיקר הימנעות משימוש בטבק, קפאין ומשקאות אלכוהוליים מותססים כמו יין או בירה. במקביל, מומלץ ליטול תוסף פרוביוטיקה ולשקול שימוש במיץ חמוציות אשר לפי מחקרים עשוי לעזור במניעת הדבקה חוזרת של החיידק. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי