איך ניתן לעלות מרכיב חשוב בגוף...

דיון מתוך פורום  מעי רגיז - ייעוץ תזונתי

19/12/2018 | 18:20 | מאת: שאול.

שלום רב, בן 40 עקב התלקחות רצינית בשנה שעברה במחלת הקרוהן, המוגלובין שלי ירד ונפגע משמעותית, כמו כן לא עולה כבר לא מעט זמן. שאלתי היא, איך ניתן לעלות אותו שוב, (כמו שתמיד היה גבוה.. ובנורמה הרגילה). חשוב לציין שנוטל יום יום ולסירוגין, או פלוקס/ או אבקה/ ו/או נוזל של אלטמן., כמו כן נוטל B-12 מתחת ללשון ותוספת של אבץ. מה עוד יכול לעשות חוץ מזה, בכדי לעלות מוגלובין נמוך... תמיד רצוי אם ניתן גם בטבעיות. לתשובתך הכה חשובה ממתין ועל כך מודה לך מראש!

שאול שלום, ראשית יש לבדוק אם התוספים שאתה לוקח לא מתנגשים עם טיפול תרופתי כלשהו או עם התזונה שלך. רצוי להקפיד על נטילת ברזל בשילוב עם ויטמין C ובנפרד מצריכת קפאין או מוצרי חלב. מעבר לכך הייתי מוודא שאתה אוכל בקר, עוף או דגים לפי הסבילות האישית. מאכלים אלה יחסית עשירים בחלבון ובברזל - שני מרכיבים בעלי ערך מוסף במצבך. ברזל נמצא גם במאכלים מן הצומח כמו טחינה ושקדים אבל הרבה מההמלצות תלויות בהיסטוריה שלך עם מחלת הקרוהן ועל כן קיים קושי במתן המלצות תזונתיות כלליות ללא התייחסות פרטנית למצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום מעי רגיז - ייעוץ תזונתי