שחור באזור המפשעות וגם בתוך בית שחי

דיון מתוך פורום  פיגמנטציה - כתמי עור

26/09/2018 | 11:11 | מאת: אורית

שלום, יש לי כהות נוראית באזור המפשעות שעוברת את קו הבקיני. וגם בבית השחי. עקרונית, עשיתי לייזר ( הכהות במפשעות עוד לפני הלייזר) אני יודעת שגם יש לי בעיה בעור גרד עז במפשעות שכנראה נבע מהזעת יתר ואולי התפתחות של פטריה. יש לציין שבגלל זה עשיתי לייזר בקו הבקיני כי שיחקתי שם ואז יש צמיחה. שמתי לב כעת שאין את הפס האדום אבל מידי פעם יש גרד ולא רואה כלום לא אדום לא קשקשים פשוט כלום כמו כן זה קורה רק כשאני בבית ממה זה נובע? והאם השחור זה כתוצאה מדלקת? ואם כן איך ניתן לטפל בפיגמנטציה שכזאת האם עי משחת קליגמן?

פיגמנטציה באזורי קפלים, בתי שחי ואזורי מפשעות די קשה לאבחון וטפול . כדאי להבדק אצל רופא עור ולברר האם היה תהליך דלקתי באזורים אלו שהקדים את הפיגמנטציה (שפשפת, פטריה וכו'). יש צורך בבדיקת רופא עור שכן לעתים הפיגמנטציה יכולה להיות על רקע יתר משקל או הפרעות הורמונליות שונות.

מנהלי פורום פיגמנטציה - כתמי עור