שיננית וזיהום

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

30/04/2013 | 18:58 | מאת: מאיה

שלום.ברקע אנמיה המוליטית קלה. אני סובלת מדלקת חניכיים-חניכיים אדומות מבריקות ומדממות בצחצוח.היום ביצעתי ניקוי אבנית אצל שיננית וירד לי הרבה מאד דם היות והחניכיים "נפצעו " במהלך הניקוי. שאלתי היא האם קיימת סכנה לזיהום עקב הדימום? אני אמורה לבצע גם עקירת שן בינה כירורגית ושם נאמר לי כי עלי ליטול אנטיביוטיקה ולפני ולאחר הטיפול כדי למנוע זיהום. במה למעשה שונים המקרים?מדוע בעת ניקוי אבנית אין צורך במתן אנטיביוטקה אם מדממים "ופוצעים "את החניכיים?

מאיה שלום הסיבה לדימום שחווית בטיפול השיננית היא לא בשל פציעת החניכיים אלא בשל דלקת החניכיים ממנה את סובלת אשר גם מגע קל עלול לגרום לדימום במצב כזה. במצב של חניכיים בריאות לא יופיע דימום בטיפול שיננית רגיל. פרוצדורת העקירה אשר את עומדת לעבור היא יותר פולשנית והסיכון לזיהום גבוה יותר ועל כן מומלץ השימוש באנטיביוטיקה במקרה זה, בעוד בטיפול שיננית הסיכון נמוך למדי. בברכה ד"ר ערן גבאי

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים