האם ניתן לעשות טיפול שורש בשן בינה

דיון מתוך פורום  רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים

25/02/2017 | 09:47 | מאת: אופק

יש לי כאבים בשן בינה שמחמירים , השאלה אם זה זיהום האם אפשר לעשות טיפול שורש בשן בינה או שחייבים שיני בינה רק לעקור , כרגע יש לי גם כאבים שהתחילו והתחזקו לא רק התקפים אלא בהרבה יותר כאבים במשך היום ממה שהיו ואדמומיות בחניכיים סביב השן האם אפשר לטפל במצב כזה ללא עקירה או לא כדאי ומדובר בשן בינה תחתונה?

תודה על פניתך. בדר"כ לא מקובל לעשות טיפול בן בינה מאחר והמרבית המקרים השן איננה בוקעת במלואה או שאיננה ממוקמת בזוית בקיעה טובה. יש לזכור שטיפול שורש יוביל ברוב המקרים לצורך בהתקנת מבנה ואח"כ בכתר. יש לקחת זאת בחשבון בשיקולים.

מנהלי פורום רופאי שיניים - מומחים למחלות חניכיים