עזרה לגבי המשך בירור

דיון מתוך פורום  צליאק וקרוהן

09/02/2018 | 18:57 | מאת: עדן

שלום ד״ר, לפני שנתיים במהלך השירות הצבאי התחילו לי מעין התקפים של שלשולים חריפים מאוד, בתדירות של 5-8 ימים בכל התקף ובתכיפות של עד 6 פעמים ביום של לרוץ לשירותים. היו עוויתות אך ללא חום, או דם. מדי פעם היה ריר בצואה אך לרוב השלשול היה מים, בעיקר כיוון שלא הייתי יכולה לאכול - לאחר כל ארוחה הייתי משלשלת בלי קשר למה שהייתי אוכלת. תחילה היה נראה שזה וירוס, כמו שכולם נדבקים בצבא אבל זה חזר על עצמו הרבה פעמים לכן פניתי לרופאה בבסיס. אבי אובחן בגיל 50 עם צליאק ונבדקתי כמה פעמים בבדיקות דם והן יצאו תקינות. הרופאה הפנתה אותי לבדיקות דם שם התגלו חוסרים של חומצה פולית, ויטמין בי12 וערכים גבוהים של CRP, רמת tsh תקינה. הלכתי לרופא גסטרו, ניסינו טיפול של קולוטל אבל הוא החריף את התסמינים לכן הופסק הטיפול. במקביל נבדק אלבומין ויצא תקין. ניסיתי לשנות את התזונה שלי: ניסיתי להוריד גלוטן, חלב, ירקות מסויימים וכו׳ בהתייעצות עם אחותי (תזונאית קלינית) אך ללא הועיל. לפני כשנה עברתי קולונוסקופיה שהודגמה תקינה ולא נלקחה ביופסיה, ומאז לא נפגשתי עם רופא הגסטרו עקב מחסור בתורים. אני עדיין סובלת מכאבי הבטן האלו, השתחררתי לפני חודש ואני רוצה לחזור למערב גסטרואנטרולוגי. לפני כן יש לי כמה שאלות על מנת שאוכל לבוא עם יותר הכוונה לרופא: 1. האם ייתכן שלא מדובר במעי רגיז? 2. לפי מיטב הבנתי (אנא תקן אותי אם אני טועה), הקולונוסקופיה מדגימה רק עד החיבור למעי הדק. אם כך, אם יש משהו לא תקין במעי הדק האם יש בדיקה אשר יכולה להדגים אותו? ואם כן, האם עליי לבקש מהרופא להפנות אותי אליה? 3. ממה יכולים לנבוע החוסרים בויטמין בי 12 ובחומצה פולית? 4. האם לדעתך ישנן בדיקות לא פולשניות שיכולתי לבצע על מנת לנסות לאבחן ממה אני סובלת? תודה על העזרה

12/02/2018 | 21:46 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, כמובן שייתכן ולא מדובר על מעי רגיז, מה גם שאת מציינת ממצאים אובייקטיביים המצביעים על חסרם תזונתיים במקביל למדדי דלקת מוגברים. בצעירים, מחלות מעי דלקתיות בדגש על קרוהן מערבת יותר את המעי הדק. האם בקולונוסקופיה שעברת נבדק גם המעי הדק הסופי? האם נלקחו ביופסיות. האם השלמת בדיקת צואה לקלפרוטקטין? (מדד לדלקת במעי). כשיש חשד גבוה, ניתן להשלים בדיקת MRE להדגמת המעי הדק ובדיקת קפסולת מעי דק וכד'. לציין כי ישנה אבחנה מבדלת למצבך!. עוד אבחנות באות בחשבון כמובן. בהצלחה.

מנהלי פורום צליאק וקרוהן