חרדה עיקשת...........

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

29/07/2020 | 02:39 | מאת: דידט

שלום רב. לאחר כמה התקפי חרדה שקרו בתקופת תחילת הקורונה..בהתחלה ייחסתי את הקוצר נשימה והדפיקות לב למשהו רפואי. אחרי שהובהר לי בבדיקות שאני סובל מחרדה פניתי לפסיכיאטר אחרי 10 דקות של שיחה הוא איבחן " התקפי אימה". מאחר שהתחושות שלי כל כך קשות אני עסוק 24/7 בדוקטור גוגל ואימצתי את כל סוגי המחלות האפשריות. הבעיה היא שהמוח מתעתע בי. כלומר קראתי על סכיזופרניה מחשבות שווא וכו או ספציפי על מישהו שהוא חשב שהוא המשיח..יום למחרת במהלך נסיעה קפצה לי המחשבה שאני המשיח.. אומנם בהתחלה צחקתי מהמחשבה אבל אחרי זה נתקפתי חרדה מהמחשבה אולי באמת אני מתחיל לחשוב ככה? פעם אחרת שקראתי על פארנויה..יום למחרת היתי אצל אמי שהציעה לי לאכול..מיד עבר לי המחשבה מה היא רוצה להרעיל אותי?..עצם המחשבה ( שאני יודע שלא נכונה ) הכניסה אותי לחרדות ופחדים. שסיפרתי על כך לפסיכיאטר. הוא הוסיף לי ocd. הפסיכולוג שאני הולך אליו לא חושב שיש לי ocd. הוא טוען שיש לי התקפי חרדה ופחד מהתקף הבא. כולם כבר בילבלו אותי ודוקטור גוגל הביא אותי לתובנות חדשות. הראשונה. החודשיים הראשונים ( מתוך 4 ) חוויתי בכלל מה שנקרא " דה ריאלזציה" תחושת ניתוק מעופפות מוזרות כאילו אני לא אני כאילו העולם הוא חלום. די מפליא אותי שגם פסיכיאטר וגם פסיכולוג שאני אצלו כבר כ15 מפגשים. לא עלו זה? תחושת הדה ריאלזציה היא בעצם תחושה שאתה בתהליך שם השתגעות מה שעוד יותר תסבך אותי אם המחשבותצשל הסכיזופרניה ופרנויה. תובנה שנייה מקריאה בגוגל : הפרעת חרדה מוכללת GAD. שזה בדיוק מה שאני מרגיש. תחושת אימה פחד וחרדה תמידית כל יום כל היום מהבוקר עד הערב תחושה של הנה תכף משהו רע עומד לקרות ואני תמיד מייחס את המשהו רע הזה ללהישתגע. פתאום לשמוע קולות להזות וכו. מן התקף חרדה שנתקע בי ולא משהו שמשתחרר.. כבר תסבכו אותי לגמריי ממה יש או אין לי. אני יודע שלא ניתן לאבחן דרך מסך. אבל מה דעתך? מתי זה ייגמר כבר?? לוקח ציפרלקס 3 חודשים 10 מג. בחודש האחרון עליתי ל15. תודה⁷

29/07/2020 | 10:13 | מאת: מני

איני הרופא של הפורום, אך מקריאת שאלתך די ברור שאתה סובל מocd, וזה עצמו שאתה חושב מקריאת הסימפטומים של דה ריאליזציה וחרדה מוכללת וכן של סכיזופרניה ופרנויה באינטרנט - שזה הסיפור שלך, למרות שדי ברור שאינך סובל מהם אלא מocd (ואיני כותב זאת בדווקא בגלל שהרופא שלך אמר, אלא מעצם הסיפור שלך, כדלקמן)- זה עצמו חלק מהocd שלך, שגם הוא בעצם סוג של הפרעת חרדה (לפחות לפי ספר האבחונים האמריקאי dsm), רק מהסוג המחשבתי: כל המחשבות הלא-אמיתיות שגורמות לחרדה, שגם אתה יודע שהם לא אמיתיות וביחד עם זה אתה בהחלט סובל מהם, כי הם מטרידות ומדאיגות מאוד. קשה לי להסביר לך את זה, ובודאי הדוקטור של הפורום ייטיב ממני להסביר לך זאת באותיות מדוייקות ומחכימות, אך נראה די ברור שאינך סובל לא מדה ריאליזציה וגם לא מחרדה מוכללת, מאחר והחרדה אינה עומדת בפני עצמה אלא היא כתוצאה מהמחשבות הטורדניות; בנוגע לדה ריאליזציה- אינך מרגיש שהעולם לא אמיתי, ורק אחרי הקריאה של זה באינטרנט התחלת להרגיש כך, וכתוצאה מהמחשבות העולות כתוצאה מקריאה ושמיעה של דברים מסויימים, שאותם דברים ששמעת וקראת עליהם מעלים לך את המחשבות המטרידות והם אלו שגורמים לחרדה, והם אינם עומדים בפני עצמם כמו בחרדה מוכללת, אלא כנ״ל- כתוצאה ממחשבות טורדניות; בנוגע לסכיזופרניה- אינך סובל מזה, מאחר ואתה מודע לכך שאלו מחשבות לא אמיתיות (לדוגמה- אתה יודע שאמך לא רוצה להרעיל אותך, והמחשבה עלתה כתוצאה מקריאה על פרנויה וסכיזופרניה), רואים זאת ברור מכתיבתך; בנוגע לפרנויה- כנ״ל כמו בסכיזופרניה (-אתה מודע שזה לא מחשבה אמיתית אלא מטרידה שאינה חלק ממך, הגורמת לך לסבל רב). מקווה שעזרתי. הרבה בריאות, מני.

01/08/2020 | 21:22 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

נדרש המשך איזון תרופתי במקרה הזה. כרופא, אין לי דרך להתייחס למעבר לכך. בהצלחה בטיפול!

מנהל פורום פסיכיאטריה