בעיות ספיגה של תרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/06/2020 | 09:12 | מאת: איתן

עשיתי בדיקות דם ונראה שיש לי בעיית ספיגה כי חומצה פולית וויטמין D נמוכים מאוד. האם יכול להיות שיש לי איזשהי בעיה שמונעת גם ספיגה נכונה של תרופות נגד דיכאון או שאין דבר כזה?מרגיש שהן עוזרות לי רק לכמה שעות מהלקיחה ולא 24 שעות כמצופה. ( לדוגמא ציפרקלס במינון מקסימלי של 20 מג)

08/06/2020 | 13:00 | מאת: מני

כמדומני שיש דבר כזה, באם יש בעיה בכבד. צריך לבקש מהרופא משפחה הפניה לבדיקות דם שגרתיות הקשורות בכבד, כמו : היחס AST/ALT IgG IgA IgM Alpha-fetoprotein Ceruloplasmin ויתכן שיש עוד..

20/06/2020 | 21:04 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

זו אפשרות אך איננה סבירה. באשר לבדיקות הדם המוצעות - אין בהן רע, אך הן לא יתנו התשובה לשאלה. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה