שלום דוקטור.אשמח לתשובתך

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/05/2020 | 04:28 | מאת: מני

שלום. אשמח לדעת על השפעת ריכוז גבוה או נמוך של חמשת קולטני הדופמין. על מה אחראי כל אחד ומה גורם ריכוז גבוה ונמוך של כל אחד. אני שואל כי פשוט הבנתי שלמשל יש תרופות אנטי-פסיכוטיות שפועלות על רצפטור d2 בעיקר, ויש שגם על d3, ושלפונקס למשל שונה בכך שפועל על d4. אשמח לדעת על כל חמשת הקולטנים הידועים לרפואה. תודה רבה והמשך יום טוב, מני.

03/05/2020 | 07:18 | מאת: מני

פשוט חיפשתי מידע בויקיפדיה ואין שם מספיק על כך.

03/05/2020 | 10:40 | מאת: ירון

"תאוריית הדופמין" בחולי סכיזופרניה אינה מדויקת כפי שחשבו בעבר או לכל הפחות אינה מושלמת בלשון המעטה עכפ התרופות האנטי פסיכוטיות שחוסמות רצפטורים לדופמין יעילות ברוב המקרים מה שאכן קושר את הפעילות הדופמנרגית להפרעת הסכיזופרניה אולם לא במנגנונים שתוארו בעבר אגב חוסמי דופמין חוסמים גם רצפטורים ל: אלפא אדרנרגניים היסטאמינרגיים וכולינרגיים ברם לא ברור אם יש לכך השפעות תרפויטיות החומרים האנטי פסיכוטיים נחלקים לכמה קבוצות לפי המבנה הכימי שלהם ובעיקר תכונתם האנטיכולינרגית אשר מפחיתה את תופעות הלוואי האקסטרמידליות אך דא עקא שהיא גם תורמת לתופעות לוואי נוספות/משניות אולי עוד אוסיף כי השמטת זאת בשאלתך שהאנטי פסיכוטיות חוסמות גם D1 D4 והרצפטור הסרוטוגני 5-HT 2a

04/05/2020 | 09:20 | מאת: מני

תודה על המענה אבל בכל זאת,עדיין לא ענית לי על שאלתי: מה משפיע כל אחד מהקולטנים. הרי יש לכל אחד השפעה פרטית על דברים מסויימים.

04/05/2020 | 09:56 | מאת: ירון

קיבלת תשובה מני היקר! אולם בגבולות שהפורום מאפשר אתה לא באמת מצפה לעבור קורס למדעי המוח כאן נכון? עכפ דע גם תדע שכל נושא הנוירונים ותנועתם במוח הוא דבר מורכב ומסועף מאד לכן הפסיכיאטריה אוחזת בידיה השערות לגבי הדבר אין לה(וכנראה גם לא לאף אחד) תשובות מוחלטות מה שלא יהיה המיפוי של במוח קצת יותר ברור מה שמאפשר לחברות התרופות אכן להתקרב ולהתערב במנגנונים מסוימים עובדה שהתרופות הן הצלחה גדולה מאד! והביאו מזור ענק לאנושות! אמנם כאמור תשובות מוחלטות אל תחפש כי לא תמצא

04/05/2020 | 14:46 | מאת: מני

לא ביקשתי לדעת ממה מורכב המוח וגם לא לדעת את אופן ההשפעה של התרופות. ביקשתי רק לדעת על מה משפיע/אחראי כל אחד מהקולטנים. זה לא דורש קורס, זה דורש מספר מילים בודדות: זה אחראי על התנועה, זה על מוטיבציה, זה על זיכרון וכדומה. ככל הנראה לכל קולטן יש מספר השפעות, אך זה לא דורש קורס כמדומני אלא תשובה ברורה קצרה וקולעת, כמובן במסגרת מה שידוע לרפואה ונגזרותיה על כך (-כלומר: אכן לא ביקשתי שמישהו יגיד תשובה החלטית ב100 אחוז, למשל: שקולטן x משפיע בוודאות על y, וקולטן z משפיע בוודאות על a, אבל כן ביקשתי שבמסגרת הידוע במדעי המוח-על מה ככל הנראה משפיע קולטן די1 ועל מה קולטן d2 עד די5). האם יש לך תשובה על כך? כי בויקיפדיה ובאינטרנט בכלל- לא מצאתי לבנתיים.

05/05/2020 | 20:56 | מאת: ירון

מני אתה באמת אדם חמוד תשובתי לא השתנת ממליץ לך לעיין בה שוב מתגובתך ניכר שלא הבנת פרנציפ יסודי ביותר חבל..

06/05/2020 | 10:28 | מאת: מני

באם הבנתי נכון את תשובתך הראשונה, אתה אומר בעצם שעל אף שהתרופות האנטי פסיכוטיות שחוסמות קולטני דופמין הוכחו כמועילות, אך אין תשובה ברורה למה מועיל כל אחד מהרצפטורים כשהוא חסום. האם אמרתי נכון? כי זה נשמע לי תשובה לא נכונה, מאחר ושמעתי בעבר על פסיכיאטר שנתן כדור מסויים למישהי שהתלוננה על סימנים שליליים בלבד של סכיזופרניה (היא לא כינתה זאת כך, אלא התלוננה על חוסר מוטיבציה ואי מצב רוח ותפקוד לקוי כתוצאה משני דברים אלו. כמדומני ללא תפקוד חברתי לקוי, איני זוכר בדיוק) והוא נימק לה את הסיבה לנתינת כדור זה (שאיני זוכר מה הוא, אם בכלל היה כתוב איפה שראיתי את הסיפור) מאחר ויש לה בעיה בקולטן d4 בלי בעייה בקולטני d3 וd2. זאת אומרת שכן יש תשובה למה אחראי כל אחד מהקולטנים. על סיפור זה, שראיתי בפורום פסיכיאטריה אחר באינטרנט (מזמן, ואיני זוכר באיזה אתר), מבוססת שאלתי הנ״ל.

06/05/2020 | 10:58 | מאת: ירון

א.הבנת חלקית ב.פסיכיאטרים ורופאים בכלל רושמים פעמים רבות תרופות שאינן בהכרח ספציפיות לבעיה הדבר נכון מאד מבחינתם! כי הם למדו זאת מנסיונם הקליני שזה אכן עובד! זה מה שמבדיל אותם מאחרים הניסיון זה הסיפור כולו מה שגם יעידו מטופליהם ודאי ג.ידועים לנו רצפטורים ידועים לנו מנגנונים ידועים לנו תנועות התהליכים אינם ברורים עד תומם! ד.הטיפולים והפרוטוקולים אכן עוזרים מבוססים על ניסיון קליני מדעי מחקרי ארוך שנים אין לנו(למרות שהיה עדיף..) צורך לעמוד על קוצו של יוד ה.ככלל תמיד רצוי לזכור שכל תאוריה מדעית נכונה עד שתוצג תאוריה אחרת שפורכת אותה ומעמידה את הדברים באופן קרוב יותר לאמת(הסבירה) ו.שאלות?

06/05/2020 | 12:14 | מאת: מני

אוקי, הבנתי. תודה רבה לך! יום טוב.

06/05/2020 | 12:42 | מאת: ירון

בשמחה סתם להשלמת התמונה אוסיף לך משהו מתחום המחלות המטבוליות סוכרת טייפ 2 אובחנה שנים ארוכות מאד! כהפרשה לוקה של הלבלב את הורמון איחסון הסוכר אינסולין רק בשנים האחרונות המדע הבין כמה הוא טעה בענק!!! מחלת הסוכרת אינה הפרשה לוקה של אינסולין! אלא בדיוק להיפך!!! הפרשת יתר של אינסולין "היפראינסולמיה" הבעיה אינה בלבלב ואינה בהורמון אינסולין הבעיה היא ברקמות הגוף גולו שפיתחו "עמידות גבוהה לאינסולין" מה שמאלף את הלבלב לעבוד כמו משוגע נואשות להתגבר על "הרעלת הסוכר בדם" הואיל וכך הדבר המדע הרפואי "עשה תשובה" ופיתח תרופות שמגבירות את רגישות הרקמות והכבד לאינסולין הינה לך מנגנון שהיו בטוחים שנים שהוא מדויק מתגלה כטעות מוחלטת לאחר כיובל שנים... הפסיכיאטריה לא שונה בהרבה אבל הרבה הרבה יותר מורכבת ומסועפת בעוד שמחלות קלאסיות ניתנות על-פי פרוטוקול כמעט אחיד הנפש-המוח הוא אינדיבידואלי מאד אתה נשמע כבחור מאד אינטלגנטי לכן נדרשי להרחיב לך מנושא משיק בכדי להרחיב את סל ההבנה שלך היה כיף!

06/05/2020 | 13:34 | מאת: מני

אכן דוגמה יפה (שלא הכרתי אגב), תודה לך! :)

09/05/2020 | 10:51 | מאת: א

מני, אין הוכחה לקיום דופאמין וקולטנים לא צילום ולא בדיקה. זו רק תאוריה סביב הצורך לתת כדורים אנטיפסיכוטים. גם מי שלוקח כדורים וגם הפסיכיאטרים יודעים שאין מחלה כזו סכיזופרניה. אם הפסיכיאטרים היו חיים בתנאים ובסביבה של רב המטופלים, ההתנהגות שלהם של לא היתה רגועה ואדישה.

09/05/2020 | 21:49 | מאת: מני

דופמין זה חומר שמציאותו מוכחת, וגם הקולטנים, מציאותם קרובה להוכחה. מציאותם של הדופמין והקולטנים לא תלויה בהשערות סביב סכיזופרניה, אלא הפוך: סכיזופרניה יש לה השערות הקשורות בדופמין וקולטניו. ובאשר למה שכתבת שאין דבר כזה סכיזופרניה- אענה לך: איני יודע אם אתה מכת הסיינטולוגיה או מושפע מהם או שכלל אין לך קשר אליהם ואתה רק מוציא השערות מהבטן, אך בכל מקרה- גם מי שחווה סכיזופרניה וגם הפסיכיאטרים שעובדים במחלקות סגורות (אשר היו קרויים בעבר הלא רחוק- בתי חולים לחולי נפש, ובעבר הקצת יותר רחוק- בית משוגעים), יודעים בבירור שיש דבר כזה סכיזופרניה, ולצערנו זו תופעה מאוד קשה שלא קשורה ברוב המקרים למה שעבר בחייהם של החולים בזה. ההתנהגות של הפסיכיאטרים זה בדיוק הדבר הנדרש עם סכיזופרניים והסובלים בבעיות נפשיות בכלל: לא לאבד עשתונות אלא לטפל ברוגע ובסבלנות ובחמלה רבה במי שצריך טיפול, ועיקר העיקרים: לא להתייאש מאף אחד, אפילו ממי שנראה אבוד (למשל: עבר 10 אשפוזים ארוכים במחלקות סגורות וכדומה). לגופו של עניין, השאלה ששאלתי, קיבלתי כבר תשובה מפורטת וכתובה כראוי מירון.תודה לשניכם על היחס.

10/05/2020 | 12:47 | מאת: ירון

להגיד שאין נוירו' דופמין ואין רצפטורים לדופמין לזרוק לחלל האוויר אימרות הזיות חסרות בסיס על אי קיומה של מחלת הסכיזופרניה היא הכחשה חמורה של המציאות תורת המוח מערכת העצבים וכל הקשרה הנוירו-פסיכולוגי רק על סמך ספקולציה תלושה וכ'כ חסרת בסיס הייתי מעלה אותך בטיל על אנטי פסיכוטיים רפואה שלמה

10/05/2020 | 13:47 | מאת: מני

תומך ביותר בדבריו של ירון שהיטיב ממני להסביר את הריקנות והתלישות שבדבריו אלו של א׳. אין ראוי לדברים כאלו לאומרם, בטח שלא בפורום פסיכיאטריה.

10/05/2020 | 17:46 | מאת: א

ירון, מי אתה שתעלה על טיל, אתה כנראה מהחולי נפש האלימים שבאמת צריכים את הסירוס הכימי. זה יעזור לך לדמיונות על דופאמין וקולטנים שאין שום צילום ושום הוכחה לקיומם ולמה שהכדורים האנטיפסיכוטים עושים לגביהם.

10/05/2020 | 18:07 | מאת: א

בכלל צריך למחוק את השרשור הזה. זה לא פורום ללימוד תאוריות הזויות, בכלל מה הטעם מני לענות לכל פונה בפורום תשובה של חצי עמוד לא קשור לכלום, בקושי לפסיכיאטרים יש תשובות בטח לא לך, אתה סתם מציף את הפורום בשטויות.

10/05/2020 | 21:14 | מאת: מני

יתכן מאוד שחלק מתשובותיי אינם מספיק ענייניות וארוכות בלי טעם, אני מודה, אך זה נובע לפחות מרצוני לעזור לאנשים הממתינים זמן רב למענה הדוקטור, ולא דומה כלל להכחשת סכיזופרניה ותאוריות רפואיות שזה לא נובע מכוונות טובות. כך שלמרות ששתינו לפעמים לא מדברים לעניין, בשונה מהדוקטור שכמובן שכן מדבר לעניין מידע ונסיון רב, אך כוונותיי טובות וכוונותיך לא. בכל אופן, לא הכוונה היא העיקר אלא הבפועל הטוב, שגם אצלך הוא לא היה טוב בשרשור הזה וגם אצלי לא טוב בשרשורים אחרים, ואני מבטיח להשתדל מכאן ולהבא לענות תשובות יותר תמציטיות וענייניות (כלומר- שאחשוב כמה פעמים לפני שליחת התשובה), כמובן רק למה שאני יודע לענות, ועל הרוב כמובן איני יכול לענות כי איני דוקטור..

10/05/2020 | 21:24 | מאת: מני

תיקון: תמציתיות.

10/05/2020 | 21:57 | מאת: מני

אני מתכוון- איני יכול לענות תשובה מלאה. כי תשובות חלקיות אני נותן כמעט לכל הודעה בפורום. רק בתור עזרה זמנית לזמן ההמתנה של הדוקטור. בעבר היה לי מחשבה להפסיק לענות בפורום מאחר ואיני דוקטור וגם לא מנהל הפורום, אך לאחר שראיתי שכמעט בכל המקרים (נכון לאז) הדוקטור אישר את נכונות תשובותיי ואמר גם כמה פעמים שטוב שאני עונה (הוא קרה לזה מלאכת קודש, ואני אכן רואה זאת כך), החלטתי להמשיך. כך שדבריך לא ישנו אותי ממנהגי. לקצר את התשובות אני יכול לנסות, אך לא אמנע מלענות רק בגלל שדעתו של גולש זה או אחר לא נוחה מתשובותיי, מצטער..

16/05/2020 | 18:57 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לכם חברים מעולם לא נהניתי כל כך מקריאה של שרשור נכון ומכבד כל כך. התשובות של ירון ומני מציגות את הקושי האנושי בהבנה מעמיקה של מערכת העצבים האנושית הנמצאת בתוך קופסא קשיחה ומציגה אין ספור אינטרקציות שרק מוח החכם יותר ממוחו של האדם יוכל להבין לאשורו. למרות זאת, אנו יודעים מה עושות התרופות וכיצד בערך הן פעולות. דבריו של א׳ אינם נכונים. המשיכו בדיונים הללו שכך תרבו חכמה בפורום!

17/05/2020 | 09:42 | מאת: א

הדברים נכונים מאוד. אין צילום של מה שאתם מתארים לא של קולטנים ולא של דופאמין ולא של השפעת הכדורים במח. אין בדיקה מדעית לסכיזופרניה בדומה למחלות אחרות . זה אולי מעניין לחפור על כל ההמצאות האלה אבל נכון זה לא . יש לך אינטרס להגיד את זה בגלל הפרנסה והמקצוע אבל זה לא ממש נכון.

19/05/2020 | 21:38 | מאת: מני

צר לי א׳ להגיד לך, אבל אתה הולך ממש ראש בקיר.. עניתי לך כבר בשרשור אחר על כל השטויות, סליחה - שהפצת בפורום (פירוט שלהם: 1.אין דבר כזה סכיזופרניה. 2.אריפליי- המענה לכל הבעיות. 3.אין כדור שיכול לגרום לתופעת לוואי של אלימות. 4. אין הוכחה לקיום החומר דופמין במוח ולקולטנים שלו), שרשור המתחיל מה19.4.2020 בשם: ״הלידול גורם לאלימות פיזית קשה״. תסתכל שם שכבר עניתי לך דברים שאין לך דרך אחרת - חוץ מראש בקיר(...) - להתווכח איתם. אין לי עניין חלילה להצר לך, רק להעמיד אותך על האמת והשלום.

מנהל פורום פסיכיאטריה