בדיקת כיח לשחפת, בקופ"ח כללית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/08/2015 | 23:22 | מאת: נאוה

שלום רב, אני בת 71. כבר חודשיים שיש לי קצת דם בכיח שיוצא. צילום רנטגן לריאות יצא תקין, ולא ראו תסנין. לקחתי זינט 7 ימי, שקצת עזר, אבל שהפסקתי, זה חזר. יש לי שתי שאלות. 1. רופא המשפחה בקופ"ח כללית הפנה אותי לבדיקת Mycobacteria cult_P1+P2+P3 ולבדיקת sputom cult האחות נתנה לי מבחנה עם פקק אדום, ואמרה לי לרוק בבוקר, לפני ששטפתי את הפה. הבאתי את המבחנות לאחיות, ואחרי יום, ראיתי באינטרנט שכתוב שהבדיקה פסולה (על כל 3 התת-חלקים שלה- PCR, תרבית, וAF st Kinyoun- Direc ). וגם בדיקת הכיח יצאה פסולה. קשה לי מאד שוב ללכת לסניף, ושוב לקחת כלים, אבל אעשה זאת. אבל מה שמרגיז שהאחות לא יודעת לתת לי הוראות הדרכה מדוייקות איך לבצע את הבדיקה. לכן מאד מאד יעזור לי אם תוכל להגיד לי איך צריך לבצע את הבדיקה הזו (בקופ"ח כללית, בפתח-תקוה) , כדי שלא תצא פסולה- האם צריך מבחנה מסוג אחר, או כמות סף מסוימת של כיח, וכו'. 2. רציתי לשאול אילו עוד אבחנות במדלות יכולות לגרום לדם בכיח ? גם דברים גרועים כמו שחפת, סרטן ריאות וכו'. וגם דברים יותר קלים. כי כרגע, אני באו וודאות מה יש לי כבר חודשיי, ואני מודאגת מזה. תודה מראש

שלום נאוה, דגימת כיח - הדגימה צריכה להיות של כיח ממש (הפרשות היוצאות מן הריאות) ולא רוק. אכן, לעיתים קשה להוציא את הכיח. ניתן לעשות אינהלציה עם סליין בבוקר לאחר השינה וזה יכול להקל על הוצאתו, אך אין טעם לשלוח דגימת רוק. דם בליחה נובע לרוב מדלקת סימפונות (ברונכיטיס) אך יש מכלול סיבות אפשריות, זיהומיות, דלקתיות ואפילו ממאירות. לעיתים הדם יכול לנבוע מחלל הפה והאף או מהקיבה ויש לבדוק גם אפשרות זו. מומלץ לבצע צילום חזה ולפנות לבדיקת רופא ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה