טיפול מונע בילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/09/2020 | 16:54 | מאת: בני

שלום , מתנצל מראש על האורך אך אני מנסה ללמוד לעומק. החל מחורף קודם כשהילד היה בן 9 חודשים , החלו סאגות של מחלות ריאה (סטרידור, ברונכיטיס , דלקת ריאות נגיפית , שפעת ודלקת ריאות חיידקית וכו'). כאשר מהלך כל מחלה נמשך לרוב כשבוע , החלמה במשך שבועיים עד למחלה הבאה שהאחרונה נגמרה באביב. (באביב התחלנו טיפול מונע בפלקסוטייד לחיצה אחת בוקר וערב במשך חודש ואז כל הקיץ ללא שום שיעול עד לשבוע האחרון בו השתעל מאוד חזק , שלילי לקורונה ומטופל כעת במשאפים) מהלך המחלה בכל הפעמים היה: שיעול לעיתים חום ונזלת הטיפול העיקרי בכל המחלות היה במשאפים: פלקסוטייד וונטולין (במקרים בהם הטיפול לא עזר הוחלף הונטולין באטרובנט ולרוב עזר מיד.) כשהשיעול לא שופר אחרי 48 שעות אז גם אזניל (אוגמנטין במקרה 1 של סימפטום ברור של זיהום חיידקי). לפעמים הטיפול היה באינהלציה - כתלות בשת"פ של הילד. היו עוד כל מיני שילובי טיפולים עם סטרואידים מסיסים ובודיקורט וונטולין ואורונט באינהלציה. למדתי קצת שהשיעול הוא כתוצאה מחסימה בדרכי הנשימה. וונטולין וארובנט כביכול מרפה את השריר ובכך מאפשר הרחבה של הסימפונות. פלקסוטייד כביכול ממס את הליחה ובכך מאפשר לשיעול להיות יעיל יותר. בכנות : ניכר לי שעושים על הילד שלי ניסוי וטעיה כל פעם עם המינונים וסוגי הטיפול. אני מהנדס כימיה במקצועי ואני רוצה להבין את הפתלוגיה , את הטיפול ואת דרכי המניעה. אני מבין שריאות זה תחום רחב ואינני מתיימר להחליף רופא , אבל בכדי לאפשר לבני לקבל את הטיפול האידיאלי אני רוצה לרכוש ידע. עכשיו אני מתחיל את השאלות: 1. הרופא משפחה שלנו אומר כל פעם לקחת טיפול לשבוע - מדוע איננו יכולים לטפל כתלות בסימפטומים? - כלומר במקרה של שיעול מתמשך- אם הילד הפסיק שיעול , או לפחות ירד בתדירות , מדוע לא לתת לגוף שלו לבד להתמודד עם הפסולת? 2. אינני מזלזל חלילה ברפואה המודרנית. אבל התחושה היא שאם ילדי ועוד רבים כמותו לא היו שורדים ללא המשאפים ואינהלציות - מה היו עושים פעם ?! איך שרדו והתבגרו ילדים עם מחלות ריאה עונתיות לפני 200 שנה ??? 3. מה מרחב השיקולים בפני רופא ילדים בעת בו הוא בודק את הילד ? - ניכר שתמיד זה אותו טיפול משאף/אינהלציה( שהחומרים הם לצורך : הרחבה והמסה) ורק מתווסף השיקול לאנטיביוטיקה או לא . 4. ידוע לי שהזיהומים (נגיפי או חיידקי אך אני מתכוון לנגיפי בשאלה זו) הם מחוללי המחלה. כתוצאה מהזיהום נגיפי מצטברים נוזלים בסימפונות שחוסמים כניסת חמצן. השאלה אם בזמן טיפול בסטרואידים כשהגוף מחסל את הנגיף יש זכרון חיסוני רגיל? כלומר אותו זכרון אם הגוף היה מחסל את הנגיף ללא סיוע חיצוני? 5. איך אני יכול לבנות סיליבוס מעמיק , מדעי על ריאות וכו' (גם בתשלום ) אני לא רוצה לעשות ניסוי וטעיה אך אני כן רוצה לתת לגוף של הילד את היכולות להתמודד עם המחלה והפסולת. ולמעט בהכנסה של כימיקלים לגוף (שאני מייצר אותם ולכן אני מודע להם)

שלום, מציע להתייעץ עם רופא ריאות מומחה בילדים. בקצרה תשובותי: 1. יש אפשרות גם לטיפול מונע וגם לטיפול לפי צורך תלוי בחומרת התלונות. 2. בעבר כשלא היו טיפולים טובים לאסתמה המחלה הייתה מאוד קשה ואפילו גרמה לתמותה לא עלינו. 3. משאפים, אנטיביוטיקה, אינהלציות וסטרואידים, סינגולייר לעיתים אלה התרופות השכיחות. 4. זה לא מדוייק. 5. יש הרבה חומר באינטרנט. אתה יכול להתחיל בויקיפדיה, יש ספרים שלמים על אסתמה בכל הרמות. יש אתר שנקרא GINA שבו אפשר לקבל הרבה חומר.

מנהל פורום מחלות ריאה