סליחה, זה ארוך מאד, כאבי רגליים במיטה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/09/2020 | 09:40 | מאת: אני

לדר רוזנגרטן שנה טובה ובריאות, בת 75, כבר הרבה שנים יש לי התכבצויות לילה וכאשר מתחלף המזג אוויר אפילו קצת אזי ממש קשים. כבר כמה ימים חל שינוי במצבי וזה מפחיד ממש. האמת- קראתי משהו על איזה שיתוק לילי תוך חיפוש לגבי כאבי רגליים במיטה. כבר כמה ימים מתעוררת משינה של כשעה עם כאבי רגליים קשים. לא יכולה לישון מזמן, נרדמת לזמן קצר ולעתים רחוקות ל 3-4 שעות אבל אז ההתאררות קשה מאד.זה כבר קרה 3 פעמים. אם הצלחתי לישון יותר אזי הכאב ממש מפחיד, לא יכולה לדרוך כאילו אני משותקת. אחרי כמה דקות של לדרוך בכוח משתחרר. זה מפחיד נורא, ממש מפחדת ללכת לישון. היה לי סרטן ראיות לפני 5 שנים - עברתי כריתת 2/3 ריאות, יש לי אמפיזמה קשה. לפני חצי שנה עוד עליתי 4 קומות , עכשיו אני עושה מדרגות בבית כ 4 קומות. לא יוצאים מהבית כבר 6 חודשים בגלל הקורונה. אין לי טרשת עורקים, יש קצת בעיה עם הספנה בשני הרגליים. יש התכבצויות לילה קשים מאד כבר הרבה שנים ולאחרונה יותר גרוע. לוקחת מגנזיום. כנראה אנמית קצת אזי קבלתי ברזל לקחתי פעם אחד. אלרגית למשאפים אזי הטיפול רק פיזיוטרפיה, אין שיועל, אין ליחה. יש קוצר נשימה, לפעמים צריך חמצן לכמה דקות. סובלת נוראה מחום.

שלום, אני לא יודע מה תפקודי הריאה שלך אבל אם יש חסימה משאפים יכולים לעזור. במידה שיש החמרת COPD לעיתים יש צורך בסטרואידים ואנטיביוטיקה. להשלים צילום חזה מומלץ גם כן.

מנהל פורום מחלות ריאה