פסאודומונס אארוגינוזה בריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/04/2020 | 20:37 | מאת: דניאלה

בי בן 69 לאחר אשפוז ממושך מורדם ומונשם עם פיום קנה (בעקבות דלקת ריאות חמורה משפעת בעקובת נטילת מטרוקסט עבור דלקת פרקים) השפעת עברה מזמן מאז יש חיידקים שונים בריאות שהאחרון בהם מסרב לעבו: פסאודומונס אארוגינוזה שגרם לאבסטס ודלקת ריאות שלא עוברת. הותחל פורטום ומרופנן..(עפי רגישות החיידק ) שאבי פיתח אלרגיה כנראה לשניהם. הוחלט לשנות לקוליספין. לאחר חמישה ימים לא היה שיפור במצב הריאות.שינו לאמיקצין (החיידק אמור להיות רגיש עפ תרבית). כרגע מקבל כחמישה ימים אמיקצין בדם וקוליספין באינלהציה. אין שיפור במצב הריאות. מינון אמיקצין ירד בעקבות פגיעה בתפקוד הכליות. במהלך האישפוז  אבי וטופל באנטביוטיקות שונות (לפני החיידק הנ"ל): רוצפין אזניל טבניק ( פיתח אלרגיה לטבניק) ארטפנם רספרים. לאבי יש אלרגיה ידועה,האלרגיה מתבטאת בפריחה בכל הגוף. לאוגמנטין-פניצילין ולסינטומיצין  מנסיונך העשיר האם ישנו שילוב אנטיביוטיקות נוספות שניתן לתת לאבי לחיידק הפסאודומונס לאור הרגישות הרבות שלו/ תודה רבה

שלום, צריך להתאים אנטיביוטיקה לפי העמידויות של החיידק ואכן האנטיביוטיקות שתיארת יכולות להתאים. מציע שתשאל על אנטיביוטיקה בשם זרבקסה.

מנהל פורום מחלות ריאה