סרקדואיזיסייייייייייי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/01/2019 | 18:09 | מאת: ליאת

כפי שכבר שוחחנו בעבר בסרקדואיזיס התגלתה במקרה בצילום ריאות בשנת 2012 גם בבדיקה פתולוגית ברכונסקופיה היה רשום גרנולומות שמתאימות בסרקדואיזיס. ב 2016 התחיל עודף סידן אי אפשר היה לקחת ביופסיה מהריאות כי לא ראו כלום ובטעות הוציאו את הטחול והיה רשום גרנלומות ללא נמק מתאימות בסרקדואיזיס. אני מקבלת כרגע טיפול ביולוגי כבר שנה. תפקודי נשימה ירידה קלה בנפחים ובדיפוזיה לפני חצי שנה. יש לי בשבוע האחרון קוצר נשימה במיוחד בשכיבה . השאלה באופן עקרוני אם בסיטי לא רואים כלום. אז סימן שהסרקאודיזיס לא נמצא בריאות ואין סיכוי שזה יחזור לריאות. אני יודעת שיש הרבה סיבות לקו צר נשימה

שלום, סרקואידוזיס מתאפיינת יותר במהלך ממושך ןלכן פחות סביר שתלונות של שבוע קשורות לסרקואידוזיס והייתי מחפש סיבות אחרות.

מנהל פורום מחלות ריאה