ממה זה יכול להיות? אודה להסברך

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

04/04/2018 | 19:45 | מאת: שירז

שלום ד"ר דרור שלום ד"ר אני בת 49 לפני כחצי שעה סתם בביקורת גילו לי AST (GOT( עם ערך 39 אחרי שלושה חודשים ערך 36 ואילו היום שלושה חודשים אחרי 46? ממה זה יכול להיות בנוסף גילו לי ALT עם ערך 50 לפני חצי שנה וכך זה נשאר לפני שלושה חודשים וגם היום יש לציין שאולטראסונד תקין כן יש לי תקופה כאבים באזור החזה והשדיים במיוחד כשנוגעת או שמתרגשת ויש לי גם שיעול יבש והיתה תקופה שהיה לי קצת קשה לנשום. בדקו לי לב ואין בעיית לב עשו תפקודי ריאות, הרופאה אמרה שזה סביר יש לי כאב במפרק הכתף והרגל אודה לעצתך. אני לא יודעת מה אני לא עושה תקין. יתכן שיש לי מחלה כלשהיא בריאה? כשהייתי קטנה אבי נהג לעשן הרבה לידי ועד היום קשה לי לנשום כאשר מישהו מעשן לידי

שלום, את מציינת מספר דברים 1. אנזימי כבד. 2. כאבים בחזה ובשדיים. 3.שיעול יבש. 4. קושי בנשימה. 5. כאבי עצמות. אני לא חושב שיש קשר הכרחי בין הדברים השונים ולא נראה שהתלונות מצביעות על בעיה חמורה. 1. עלייה באנזימי כבד יכולה לנבוע מסיבות שונות, יתכן עלייה בשומנים בדם שגורמים לכבד שומני. 2. יתכן בשל ציסטות או שינויים הורמונליים. 3 ו-4. לרוב בשל זיהום חריף בדרגי נשימה, לעיתים יש לשלול רפלוקס, אלרגיה או אסתמה. 5. עומס על העצמות, פעילות גופנית לא נכונה או בעיה אורתופדית אחרת. מציע לבצע בירור דרך רופא המשפחה.

04/04/2018 | 22:41 | מאת: שירז

תודה ד"ר . האם יכול להיות שיש לי סרטן הריאה? שהרי גם זה יכול לגרום לתסמינים שרשמתי. לא כן? לדעתך עליי לעשות צילום רנטגן? תודה מראש

שלום, אם יש שיעול ממושך וקוצר נשימה מומלץ לבצע צילום חזה. הסיכוי לסרטן ריאה בגיל שלך מאוד מאוד קטן. לא סביר שיש לך סרטן ריאה.

05/04/2018 | 12:28 | מאת: שירז

שלום עשיתי עכשיו צילום רטנגן ריאות ויצא ציור פרברונכיאלי מעט מוגבר ביקר בשדות תחתונים . אין עדות לתסנין . אין עדות לתפליט פלוירלי . אין עדות להרחבת המדיאסטינום והשערים . צל הלב בגדר הנורמה . הסרעפת בעמדה תקינה . עקמת קלה קמורה ימינה . אודה לעזרתך. האם יש לי סרטן ריאה או גידול כזכור יש לי תפקודי כבד שעלו כפי שכתבתי בשאלה הראשונה

שלום, הצילום לא מעיד על סרטן או גידול.

מנהל פורום מחלות ריאה