מבנה אחד לשני שתלים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

03/12/2015 | 09:16 | מאת: יפי

שלום רב, ממשיכה בשאלה שלי . אני רציתי שני מבנים ושני כתרים לשתי השיניים הסמוכות שלי בלסת העליונה ולא מבנה אחד. סבלתי בעבר מבעיות חניכיים ומקריאת החומרים בפורום אחרי השתלות יש הרבה בעיות חניכיים. אשמח לדעת אם יש ערך רפואי למבנה אחד לשני שתלים לעומת שני שתלים בודדים. רופא השיניים שלי הכין מבנה אחד ואמר לי שאם אני מתעקשת יוכל לשלוח למעבדה לחלק את המבנה אחד לשני מבנים דהיינו שני כתרים.אשמח על ייעוץ מקצועי

07/12/2015 | 20:31 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום יפי כתרים על שתלים סמוכים מומלץ לחבר לעומת כתרים על שיניים טיבעיות אותם מומלץ לשקם בניפרד. וזאת מטעמי מנגנון חלוקת כוחות לעיסה שונים בין שיניים ושתלים. בכל מיקרה הן בשיקום על שיניים טיבעיות והן בשיקום על שתלים חובה לאפשר ניקוי ביתי קל מסביב ובין הכתרים וזאת על מנת לאפשר שמירה על בריאות החניכיים. בהצלחה!

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים