תוספת עצם עקב דחיסת מזון

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

19/11/2015 | 00:30 | מאת: יעל

שלום! יש לי שני כתרים על שתלים צמודים כל הזמן נכנס שם אוכל, האם ניתן להוסיף עצם באזור זה על מנת לצמצם את התופעה? וזו מבלי להוציא את השתלים? בברכה

07/12/2015 | 20:25 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום יעל לא ניתן לשנות את המרווח ע"י השתלת עצם אלא ע"י שינוי מתאר הכתרים על שתלים במיוחד בחיבור בינהם. יחד עם זאת מרווח מסויים הינו בלתי נמנע וזאת משום הצוואר של השתל שהינו צר בהרבה מצואר השן הטיבעית ולכן לעיתים קיימת תופעה של כליאת מזון בין כתרים על שתלים. בהצלחה!

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים