הקצעת שורשים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

19/10/2015 | 22:50 | מאת: נורית

על מנת להקטין כיסי חניכים עשיתי הקצעת שורשים. את הקצעת השורשים ביצעה השיננית תחת הרדמה (את ההרדמה עשה רופא) האם לשיננית יש יכולת וידע לעשות זאת, אני רק בדיעבד הבנתי שפעולה זו, אמורה להתבצע ע"י פריודנט. השאלה שלי, אם ייתכן ונגרם לי נזק ? כי תועלת לא צמחה וכיסי החניכיים לא קטנו וכשחזרתי לרופא החניכיים הוא המליץ על ניתוח. מה הנוהל לגבי הקצעת שורשים מבחינת הסתדרות רופאי השיניים ? ומה כעת עליי לעשות ? ומאיזה עומק כיס מומלץ לבצע ניתוח להשתלת עצם ? תודה.

02/11/2015 | 13:18 | מאת: ד"ר רחל ענר

שלום נורית שינניות לומדות ומיומנות בהקצעת שורשים במיוחד אם הן עובדות במרפאה עם מומחה לחניכיים ובהנחייתו. בכל מיקרה זו פעולה חוקית ומורשית משרד הבריאות לגביהן. כמובן שגם רופא שיניים מורשה ויכול לעשות טיפול זה. בנוגע לתוצאה זו אחריותו של הפריודונט להחליט האם טיפול ראשוני זה מספיק או קיים צורך בשלב נוסף של ניתוחים. השיקולים לביצוע ניתוחים הם מגוונים ולא בהכרח קשורים רק לעמק הכיסים. ממליצה לך לשקול חות דעת נוספת , יתכנו דעות טיפוליות שונות לגבי מצב נתון בהתאם לניסיונו של הפריודונט המטפל. בהצלחה!

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים