כאבים חזקים אחרי עקירה והשתלה

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

07/08/2020 | 15:11 | מאת: דניאל

שלום רב בת 48. לפני תשעה ימים עברתי עקירה והשתלה למטה ליד שן הבינה בצד שמאל (שני שתלים). מאז אני בכאבים וייסורים. בימים הראשונים כאב לי אזור העקירה והלסת. עם נפיחות וכאב באזור העקירה. הרופא אמר שזה תקין לאחר שישה ימים הלכתי אליו כדי שיבדוק למה עדיין כואב לי הוא חשב שזה בגלל שהאזור לא מדמם אז המקום חשוף וכשיוריד את התפרים זה ישתפר. לפני יומיים הוריד את התפרים טיפה דימם אבל עדיין אני בכאבים חזקים הן באזור העקירה והן באוזן שמאל (שגם מגרדת לעיתים) והן בצד השמאלי של הגרון אבל בחלק הפנימי-אחורי. כל הצד השמאלי שלי ממש כואב. קשה לי גם לדבר כי זה באזור של הגרון היכן שכואב. מה אני אמורה לעשות? הרופא שיניים אומר שעד שלושה שבועות ייתכן שיכאב. ממה שאני שומעת מסביב זה ממש לא אמור לכאוב ככה ככ הרבה זמן ולהקרין לגרון ולאוזן עד כדי אי שפיות. בלי משככים אני לא יכולה לתפקד. מה עלי לעשות??(אמא של חברה עברה השתלה של חצי פה ביום ולא היו לה כאבים אחכ) תודה

היי, מצטער לשמוע על הסבל כי באמת השתלת שיניים היא לרוב טיפול שהכאב לאחריו ניתן לשליטה טובה עי משככי כאבים..וכמובן שלא ניתן לייעץ לך ספציפית בלי לבדוק קלינית את האזור..עדיין, כאב הוא תופעה אישית, יש אנשים שכואב להם יותר, יש שכואב פחות וכאב לכשלעצמו אינו בהכרח קריטריון שיכול להעיד על חוסר הצלחה בטיפול..אז כדאי לקחת משככי כאבים וטיפול אנטיביוטי ולתת זמן למקום להתאושש..עדיין - לא ניתן לשלול זיהום וחוסר קליטת השתל וחובה לבצע בדיקה קלינית טובה של מצב השתלים. במידה והכאבים אינם במגמת שיפור, חזרי לרופא המשתיל שיבדוק את השתלים. בהצלחה.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים