טיפול חניכיים בחומצה הילואורוגנית

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

04/07/2020 | 15:09 | מאת: חגי

שלום ד"ר אקשטיין, ראשית, אני מתנצל שהשאלה אינה בדיוק רפואית. אני בן 65 הסובל מנסיגת חניכיים שנים רבות ונמצא בטיפול במרפאת שיניים פרטית בת"א. לאחרונה קבע הרופא שאני סובל מדלקת (לא הרגשתי כל תסמינים) וערך טיפול באמצעות חומצה הילואורונית בכל הפה שנמשך כ-5 ד' בתשלום של 3500 שח כולל מעמ. לדבריו התחליף היה 8 קיטים(?). האם זהו אכן הטיפול האולטימטיבי והאם המחיר נשמע סביר? אמנם השאלה לא רק רפואית אך הדבר פגע באמוני בו. בתודה מראש, חגי

היי חגי, מתקשה לתת לך תשובה בעניין הדלקת ללא בדיקתך, ובהחלט לא ניכנס לענייני מחיר. רק אוכל לומר שאני לא מכיר טיפול בדלקת חניכיים באמצעות מריחה של חומר כלשהוא עליהן.

04/07/2020 | 18:34 | מאת: חגי

שלום ד"ר אקשטיין, תודה על תגובתך המהירה שהלחיצה אותו מאוד בקשר לאמינותו של הרופא שטיפל בי. עקב כך, ערכתי חיפוש שהעלה מאמר מתאריך 30/08/2016 המיועד לקהל הרחב שכתב רופא שיניים (לא שלי כמובן). במאמר נכתב כי "ישנם חומרים אחרים המוזרקים ומוחדרים אל הכיסים הפריודונטליים והמעודדים החלמת האזור, כגון חומצה היאלורונית": https://www.infomed.co.il/article-5153/ אני שוב מתנצל על הטרדה ואי-הנעימות. עיינתי בקורות החיים שלך והתרשמתי מאוד לטובה, כך שתשובתך בהחלט מדאיגה (ולא מההיבט של המחיר). אם יש לך עצה מעשית עקב כך, אשמח לקרוא ובכל מקרה תודה. חגי

היי חגי, חשוב להדגיש ושלא יתפרש כאילו העברתי ביקורת על טיפולים שבוצעו עי רופאים אחרים. אין לי מספיק נתונים לעשות זאת. בכל מקרה אומר אמירה כללית שקיימת מוסכמה בקרב הקהילה של רופאי החניכיים שחומרי ג׳ל למיניהם שמוזרקים לכיסי חניכיים מודלקים תועלתם נמוכה ללא ביצוע של הטרייה - ניקוי תת חניכי. בכל מקרה דבר אחד אני מניח שאני יכול לומר לך בביטחה - נזק בריאותי לא נגרם לך.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים