רגישות חזקה אחרי ניקוי אבנית

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

14/03/2019 | 16:17 | מאת: דוד בן דוד

בן 21 לפני כשבוע וחצי עברתי ניקוי אבנית אחרי 4 שנים שלא כאשר עברתי את הניקוי זה כבר היה בשלב מאוחר יחסית (הזנחתי לצערי ) והחניכיים שלי היו אדומות נפוחות ומדממות מכול כיוון לשמחתי לאחר הניקוי (שהיה כואב בטירוף) היום שבוע וחצי אחרי החניכיים חזרו לצבע הרגיל , הנפיחות ירדה, הדימום הפסיק, הריח הרע נעלם, הכאבים פחתו ל 0 ואפילו החניכיים שנסגו קצת אחורה בחלק מהמקומות עלו בחזרה. דבר אחד נשאר לי- רגישות קשה קשה קשה בשיניים ( שלא הייתה לי לפני) רגישות קשה למים/אוכל קר ואפילו כאבים בעת אכילת אוכל לא קר סיוט של ממש ! ממה זה יכול להיות ? תור אצל רופאה רק בעוד חודש, בטלפון נאמר לי שזה בגלל הניקוי אולי וחשיפת עצבים זה צפוי לעבור ? יש דרך לטפל בזה ?

רגישות לשינויי טמפרטורה לאחר טיפול של שיננית, במיוחד עם נעשה בתדירות נמוכה, עלול לקרות. כדאי לעבור לשימוש במשחת שיניים ל״שיניים רגישות״, אפשר גם להניח את המשחה באפליקציה מקומית על אזורים רגישים בלילה ולהותיר את המשחה למשך הלילה, למשך כ 14 יום.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים