יובש בפה ונסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

20/01/2019 | 19:32 | מאת: איתן

שלום אני לוקח תרופה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא יובש בפה אין לי אפשרות להחליף אותה עם הזמן התחילה לי נסיגת חניכיים האם יכול להיות קשר גם לזה. ואם כן מהן האפשרויות

בוקר טוב, לרוק שבפינו יש תפקידים חשובים ומגוונים בחלל הפה, שמן הסתם כשיש לנו אותו, אנחנו לא נותנים עליו את הדעת. בהחלט יכול להיות קשר בין הפחתה בהפרשת רוק להתפתחות של מחלת חניכיים/נסיגת חניכיים. ישנן תרופות רבות שבין תופעות הלוואי שלהן יש הפחתה בהפרשת הרוק. א. חשוב לעודד את ההפרשה ככל שניתן. להשתמש בסוכריות למציצה, להשתמש בורק מלאכותי, לעודד ככל שניתן את ההפרשה. ב. להקפיד הקפדה רבה על היגיינת פה, ובקרת רובד טובה. כחלק מכך, לבצע טיפולי תחזוקת שיננית תכופים ולהגיע לבדיקה/ביקורת אצל רופא שיניים/חניכיים. בהצלחה.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים