נמק לאחר ניתוח כיס בחניכיים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

14/01/2019 | 06:30 | מאת: שוש

לפני שבוע בוצע ניתוח חניכיים בגלל כיס עמוק. אחרי שלשה ימים החלו כאבים עזים ואני לוקחת אטופן לשיכוך הכאב. פניתי למנתח לבקורת כשראיתי שהחניכים באזור המנותח שן 26 למעלה בצבע שחור. הרופא אמר שזה נמק ונתן לי דלסין סי 150 האם זה מספיק? אני מאד חרדה. אודה על תשובתך.

נמק של רקמה לאחר ניתוח חניכיים הוא סיבוך מאד לא שכיח.. האנטיביוטיקה שציינת ניתנת לאנשים שרגישים לפנצילין, המינון הוא 150 מג 4 פעמים ביום. כדאי להרבות בשטיפות עם חומר חיטוי מבוסס כלורהקסידין ו/רט תמיסת מי מלח.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים