כיס בחניכיים ושן (כתר) מתנדנדת

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ומחלות חניכיים

30/11/2018 | 22:08 | מאת: עינבל

שלום ד"ר, יש לי כאבים בשן 34 מזה מס' חודשים,לפני 3 חודשים קיבלתי אנטיביוטיקה. בסיום האנטיביוטיקה הכאב עבר אך לא לגמרי. כעת הכאב חזר בעוצמה גבוהה והשן מתנדנדת (כתר). בביקור נוסף אצל הרופא, מצא דלקת חריפה יותר וציין שיש שורש קצר וכיסים מצידי השן ולכן מתנדנדת. הפתרון שהציע הוא עקירה ושתל. ברשותך 2 שאלות: 1. האם ניתן במקרה כזה להציל את השן ולא לעקור? 2. האם ניתן לסגור את הכיס שנוצר ולמנוע כיסים בשיניים נוספות? תודה מראש.

ברמת העיקרון התשובה חיובית, ניתן לטפל ולשמר גם שן שיש בה כיסים והיא מתנדנדת. כמובן שכל מקרה לגופו ויש חבדוק את המצב אצל מומחה לחניכיים.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים