כאב וכתם לבן בחיך הרך

דיון מתוך פורום  גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה

12/09/2015 | 11:40 | מאת: יוני

ד"ר אבישי שלום, גבר בן 47 לא מעשן ולא שותה, בריא בד"כ, נוטל ויטמין B12 , מדללי דם , סטטינים, נקסיום וסותרי חומצה . במשך שנים צרבות חזקות בשל מסתם ושט שלא נסגר . מזה מספר חודשים כאב בחיך לסת ימנית אחורית עם הקרנת כאב לאוזן ואפילו לעין. ביומיים האחרונים הכאב בתוך החיך התחזק, אין לי כאב בבליעה אבל מרגיש חיכוך וכאב תמידי מהחיך ועד לאוזן. בדקתי את הלוע וראיתי כתם לבן/צהוב בעל מרקם חלק עם סימנים אדומים בשולים . נמצא בחיך הצדדי האחורי , מקדימה למיתרי הקול (לא במיתרי הקול עצמם, ואין לי צרידות או תופעות נוספות) ברור לי שצריך בדיקה של רופא מומחה, אבל מכיוון שעד סוף החג כמעט שבוע מהיום לא ניתן לראות רופא מומחה, ובבדיקה במר"מ הרופא התורן לא ידע בדיוק על מה להסתכל.. האם תוכל לתת התרשמות ממש לא מחייבת , מנסיונך מה הסבירות שזה עושה רושם סרטני , (ברור לי שאין זו אבחנה, ואי אפשר לדעת כך, אני מבקש רק התרשמות לא מחייבת ) תודה רבה! יוני

12/09/2015 | 11:46 | מאת: יוני

מכיוון שהחשד במשך חודשים אילו היה בראש (כי הכאב הקרין לראש) ולא הרגשתי עד עכשיו כאב חד בגרון, נבדקתי באולטרסאונד לבלוטות צוואר ואוזן, וכן ב MRI ראש, ולא נמצא שם דבר, האם בדיקות אילו מרמזות על היתכנות גידול, גם לגבי חיך/לוע או שאין זו אינדיקציה ? שוב תודה רבה! יוני

12/09/2015 | 13:35 | מאת: יוני

טעיתי בהגדרה, מדובר באיזור השקד הימני, בצד, ולא בחיך הרך

כאב מנגע בחיך אכן יכול להקרין לאוזן. באנשים עם חומציות יתר בקיבה יש נטיה לכאבים בחיך השל החומציות שעולה. אין לי שום אפשרות לתת אבחנה מבלי לראות. נגע בפה חשוד אם קיים מעל שבועיים ולא עובר. תהיה בריא ושנה טובה

מנהל פורום גידולים שפירים וממאירים של חלל הפה