איך יודעים אם זו אי ספיקת לב או כתוצאה מתרופה?

דיון מתוך פורום  לב האישה

08/04/2014 | 08:26 | מאת: שושנה

שלום. אני חושבת שאני בריאה. צמחונית. משקל תקין 1.73/74.5. אתמול הייתי בקופ"ח ומדדתי לחץ דם 110/60, דופק 84. לאחרונה לפעמים אני מתאמצת מדי במדרגות או בהליכה ארוכה. בשל בעיות בשינה התחלתי לקחת סירקודין. היתכן שזה בשל המלטונין? או שיש לי חו"ח אי ספיקת לב. איך יודעים? אני נוטלת סימבסטטין 10 מ"ג והכולסטרול של 94. בשל תת-תריסיות אני נוטלת יוטירוקס 150 מק"ג ביום. חוסמי ביטא 2.5 מ"ג ביום. אני בת 68. אני נוהגת לערוך בדיקות דם כל שנה בקביעות.

13/04/2014 | 13:46 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שושנה, אני לא לחלוטין הבנתי את התלונה שאת מתארת,מה זה אומר מתאמצת בהליכה, האם זה קוצר נשימה בהליכה או אחר. בהנחה שמדובר באזשהוא קושי במאמץ הרי כמובן בלי להכיר את הרקע שלך, לאפיין יותר את התלונה בלי לבדוק אותך קשה לומר בוודאות את הסיבה. באופן כללי סיבה שכיחה לכך יכולה להיות פשוט ירידה בכושר גופני. מבחינת אי ספיקת לב, הבעיה הזו לא מופיעה במפתיע כך סתם היא בדרך כלל המשך של בעיה מסתמית, בעיה בעורקי הלב, יתר לחץ דם ועוד סיבות. אני חושבת שחשוב להיות במעקב של רופא משפחה. במסגרת המעקב למדוד לחץ דם,להבדק על ידי רופא, לבצע בדיקות דם בסיסיות כולל פרופיל שומנים וא.ק.ג. בנוסף לא לעשן, לחיות אורח חיים בריא, כולל תזונה בריאה. במידה ויש תלונה חדשה חשוב לפנות לרופא משפחה שיחליט לפי אפיון וחומרת הבעיה והבדיקה שלו אם באמת זה רק בעיה בכושר ואם צורך בבדיקות נוספות. תרגישי טוב

22/04/2014 | 09:08 | מאת: שושנה

שלום ד"ר בליך. תודה על תשובתך. כל מה שכתבת לי בתשובתך, נכון לגבי. אני שומרת על אורח חיים בריא, אינני מעשנת וכל התשובות של בדיקות הדם שלי בסדר. כפי שכתבתי לך בהודעתי הראשונה. כנראה שיש לי ירידה בכושר הגופני, כי אינני מתעמלת. אינני מבינה מדוע אני נוטלת קרדילוק? התלוננתי על דפיקות לב. ערכתי בדיקות הולטר, אקו לב וארגומטריה שהיו תקינות. מה התועלת שבקרדילוק? תודה.

מנהל פורום לב האישה