בדיקת פלאק טסט

דיון מתוך פורום  לב האישה

23/07/2013 | 12:36 | מאת: שני

עברתי בדיקת plac test lp-pla2 תוצאת הבדיקה 199.1 אבקש התיחסותך לסיכון למחלות לב וכלי דם ומה הטיפול המניעתי אם יש צורך. תודה רבה מקרב לב

01/08/2013 | 12:55 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שני, סליחה על העיכוב בתגובה. LP-PLA2 הוא אנזים שמקדם דלקת בכלי דם והמחשבה היא שהוא יכול להיות קשור במחלת לב כלילית ובארוע מוחי. רמת האנזים קשורה גם בפרמטרים אחרים כמו טיפול תרופתי, משקל, מחלות אחרות וכנראה יכולה להיות מוגברת גם במצבים רפואיים אחרים. על מנת להעריך את משמעות הערך שתיארת יש צורך לדעת פרטים נוספים עליך כמו שהזכרתי תרופות, משקל , מחלות נוספות ועוד. בכל מקרה בהנחה שהיחידות הן מיקרוגרם לליטר אז בעבודות כשלקחו קבוצה של אנשים בריאים הרי בקבוצת הנשים הערך של LP-PLA2 הגיע עד 198 מיקרוגרם לליטר כך שאת בעצם בגבול העליון של התקין. אני חושבת שאם את רוצה לדעת את הסיכון שלך למחלת לב זה לא יהיה נכון להתבסס על בדיקה בודדת שהינה יחסית חדשה והיתי מסתמכת על מה שידוע בספרות הרפואית במשך עשרות שנים ונבדק על מליוני חולים שגורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, סוכרת, עישון, היפרליפידמיה, השמנה הם מעלים סיכון למחלת לב וארוע מוחי. לא כתבת לי את גילך אך אם את רוצה להוריד את הסיכון שלך היתי ממליצה לך לא לעשן, לעשות פעילות גופנית סדירה (הליכה של חצי שעה, לפחות חמש פעמים בשבוע), לאכות תזונה בריאה דלת כולסטרול, ירקות, לפחות שתי מנות דגים בשבוע, סיבים תזונתיים. לשמור על LDL כולסטרול רע פחות מ 100 (בהנחה שאין לך כבר מחלת לב). לעקוב אחר סוכר בצום ולעקוב אחר לחץ דם. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה