תחושת רטט או פעימות מהירות

דיון מתוך פורום  לב האישה

27/04/2013 | 10:05 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב. רקע אודותי: בת 55. לא לוקחת כדורים. ללא כולסטרול. ללא שומנים בדם. רזה מאד. ללא סכרת. אך כן כבד שומני מסיבה לא ידועה. מידי פעם עליה באנזימי הכבד. עברתי בירור בגסטרו לשלילת מחלות ולא נמצאה הסיבה לכבד שומני. לציין כי במשפחתי מחלת לב מובהקת. התקפי לב, צינטורי לב מצד שני הוריי. כעט אני סובלת כבר תשעה (9) חודשים מעין פעימות לב מהירות, אומנם איני משוכנעת כי זה פעימות לב, אך ר באזור החזה בצד שמאל אני מרגישה רטט קבועה ובלתי פוסק במשך כל היממה 24 שעות, שוב מעין רטט, בלילה כשאני ישנה על צד שמאל ומכיוון שאני מאד רזה, אני מרגישה שזה פעימות לב מהירות אך ממש בלי הפסקה היתכן? כמו כן אני מרגישה כי אותו רטט ו/או אפשר לקרוא לזה ויברציה אך היא להדגיש ממש מקומית באזור השמאלי ליד הלב או שזה הלב עצמו איני יודעת, ואותה ויברציה רטט גורם לי לויברציה בכל הגוף, ולנימולים בכפות הרגליים. אני מרגישה זאת בכל הגוף את הויברציה אך שוב היא מתחילה בצד שמאל של החזה. עברר די מקיף שכלל: כירורג שד אולטרסאונד שד -תקין. מיפוי עצמות - תקין. C.T. חזה בטן ואגן - תקין. MRI עמוד שדרה צווארי וגבי - תקין. נוירולוג (הייתי אצל 2) אין בעיה נוירולוגית. אורטופד - אין בעיה אורטופדית. פסיכיאטר - אין בעיה פסיכולוגית או נפשית. בדיקות דם תקינות כולל בלוטת התריס. נשלחתי כעט לבצע אקו לב גם הוא תקין. מה דעתך? האם בעצם הסימפטומים שלי יכולים להיות מבעיה לבבית ? יכול להיות תחושת נימולים ברגליים כתוצאה מבעיה מהחלק העליון של הגוף? לפי איך שתיארתי מאזור צד שמאל בחזה? האם זה שביצעתי אקו לב ויצא תקין זה מספיק ואני לא צריכה לבדוק בעיה לבבית? מה דעתך? תודה מראש על תשובתך ב ב ר כ ה

29/04/2013 | 09:32 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום שירה, התלונה שתיארת של ויברציה אינה ממש טיפוסית, יחד עם זה מהניסיון שלי הפרעות שונות בקצב הלב או אפילו רק פעימות מוקדמות שזו תופעה נפוצה ובדרך כלל אין בה סיכון יכולות לתת כל מיני תלונות בלתי ספציפיות באזור החזה. בהנחה שכל הדברים שכתבת כולל בדיקות דם בסיסיות, א.ק.ג ואקו לב הינם בגדר התקין היתי ממליצה לך להשלים בדיקת הולטר דופק ל 24 שעות. זה מכשיר שרושם את קצב הלב שלך במשך 24 שעות. חשוב כשתרגישי את הויברציות שאת מתארת תלחצי על הכפתור בהולטר וכך נוכל לדעת מה נרשם בקצב הלב שלך בזמן התלונותו הללו. תרגישי טוב

29/04/2013 | 10:18 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך. רציתי לציין כי לא עשיתי א.ק.ג. אלא רק אקו לב שיצא תקין. שאלתי היא אם אקו לב תקין זה מספיק מבחינת בדיקה? או שזה בודק משהו אחר? ורציתי לשאול האם יתכן שאם מקור הבעיה בלב זה יכול להקרין לי נימולים בשתי הרגליים? כי יש לי ברגליים באופן קבוע מעין נימולים/או זרם קבוע כמו בחלק העליון של הגוף. אודה לתשובתך. בברכה

מנהל פורום לב האישה