אולטרה סאונד שד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ההבטחות החמות בתחום הרפואה

עולם הרפואה מציג בשורות מעודדות שיקלו על חיי החולים. דוקטורס סוקר את 15 החידושים האחרונים במדע (הלא) בדיוני תחום מדעי החיים בישראל כולל בתוכו כ-700 חברות, אשר פועלות על-מנת לשפר את איכות חיינו בשנים הקרובות. לקראת שבוע ILSI-ביומד ישראל 2007, רוכזו 15 חידושים רפואיים המייצגים את החזון, ואת החשיבה הייחודית לתעשיית מדעי החיים בישראל. החידושים, בתחומי רפואה שונים, מהווים מדגם קטן לתעשייה ישראלית גדולה. המפגש השנתי של כל העוסקים בתעשייה זו, שייערך ב-5-7 ביוני 2007 במלונות דן פנורמה ודייויד אינטרקונטיננטל בתל אביב, יציג את הבשורות בתחום מדעי החיים לשנים הקרובות. החידושים האחרונים בתחומי המכשור הרפואי והביוטכנולוגיה^^עדשות שיושתלו בתוך העיניים יבטלו את הצורך במשקפיים^^ניתוח הקטרקט הפך במרוצת השנים האחרונות לאחד הניתוחים השכיחים בתחום רפואת העיניים. קטרקט הינו...
ללמוד עוד על אולטרה סאונד שד
בדיקות דימות: המדריך המלא-תמונה

קשה לדמיין את הרפואה המערבית ללא בדיקות ההדמיה שמאפשרות...

מאת: ד"ר אקשטיין...
21/06/2017
ממוגרפיה-תמונה

ממוגרפיה היא בדיקה חיונית לאבחון ומניעה של סרטן השד. כיצד...

מאת: ד"ר עמית...
27/07/2014
רמב"ם: בדיקת סקר לסרטן-תמונה

בדיקה מצילת חיים: על "סקר לסרטן" כבר שמעתם? ברמב"ם מוצע...

מאת: מערכת zap...
08/06/2016
אולי יענין אותך לדעת...
ממוגרפיה - תמונה
ממוגרפיה
ממוגרפיה היא בדיקה חיונית לאבחון ומניעה של...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאולטרה סאונד שד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אולטרה סאונד שד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

הגעתי לאולטרסאונד לשד שמאל כי הייתה לי תחושת שריפה בשד במשך כמעט חודש. ובאולטרסאונד נימצא ממצא בשד ימין ולא שמאל . הודגם ממצא היפואקוגני עד 0.9 ס"מ במרקם שד ימני בשעה 12 ללא הגברה אקוסטית אחורית קרוב לודאיFIBROADENOMA. מזה אומר ?? והאם אני צריכה ליהיות בלחץ ???אני לא מרגישה כלום בשני הצדדים גם תחושת השריפה בצד שמאל עברה לי .

בוקר טוב, הממצא כפי שאת מתארת אותו מתאים לפיברואדנומה שזהו גידול שפיר ולא מסוכן של השד. בקוטר של 9 ממ אין צורך לגעת בו אלא רק לעקוב. חשוב לדעת האם הרדיולוג הגדיר את הממצא כבירדס 3 או 4. אם 3 מקובל פשוט לעשות us בעוד 6 חודשים ובאם 4 בד״כ מומלצת ביופסיה לאשרור האבחנה. בכל מקרה אין מדובר במשהו בעטיו את צריכה להיות מאד מודאגת. בבריאות, דינה

תודה על תשובתך פרופסור דינה... לא הוגדר ע"י הרדיולוג אם זה 3 או 4 זאת התשובה שקיבלתי כשסיימתי את האולטרסאונד זאת פעם ראשונה שאני עושה אולטרסאונד שד הלחץ הוא נוראי כי גם שאני נוגעת ומנסה לחפש גוש אני לא מוצאת ובכלל הגעתי בשביל שריפה בשד השמאלי בגלל זה אני חוששת . מקווה שבאמת אין סיבה לידאגה אלף תודות לך .

לא נשמע שיש סיבה לחשוש אך כדאי שתגשי לבדיקת כירורג שד דינה

שלום רב,עשיתי אולטראסאונד שד לפני כחצי שנה (יולי 2017 )ושם יצא בשד שמאל בשעה 12 כ4 ס''מ מהפטמה הודגם גוש אובאלי מוגדר היטב בגודל 9 מ''מ -לא שינוי משמעותי מבדיקה קודמת לפני 6 חודשים (יש לציין שהגוש הזה היה גם ב פבואר 2017 )BIRADS2 .ושבוע שעבר עשיתי ממוגרפיה ויצא שבשד שמאל נראה גוש אחד גודל 15 מ"מ ממוקם ברביע חיצוני עליון ,גבולות הגוש מוגדרים היטב ,סמיכות רקמת הגוש גבוהה ,נראה לא מוגדר, כנראה שפיר ,יש לציין שהגוש חדש ולא היה בממוגרפיה ביוני2016 BIRADS3 האם מדובר בגוש חשוד?האם זה מסוכן ?אני דואגת להיות במעקב כול חצי שנה ..אני מאוד מודאגת

תצטרכי להשלים אולטרסאונד.. יתכן שמדובר בגוש הידוע, וגם אם לא- דרגת החשד מאד נמוכה ולכן אין סיבה לדאגה

שלום רב, אני בת 34, מבצעת אולטרא סאונד שד כל שנה במשך השלוש שנים האחרונות בגלל סרטן השד אצל אחות של אמי, בשלושת הבדיקות הכול היה תקין, השבוע בבדיקת א. סאונד שביצעתי הרדיולוג כתב" בשד ימין יש ברביע עליון חיצוני בשעה עשר נגע סולידי בקוטר 10 ממ, ייתכן פיברואדנומה, ממצא דומה בקוטר 13 ממ באספקט עליון פנימי בשעה 1, שד שמאל- תקין, בלוטות לימפה תקינות בשתי הצדדים, אני ממש בלחץ מטורף מה זה אומר מה עליי לעשות ביופסיה? אין כרגע רופא

לכל גוש בשד מתואר בסמיכות רמת החשד לממאירות לא צירפת אותו, ואני מניחה שמדובר בממצא שפיר, נהוג לברר בביצוע ביופסיה או לעתים מספיק מעקב בלבד לאחר מס9ר חודשים. בהצלחה!

us שד שמאל בשעה 2 כ - 5 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בעל אקוגניות מעורבות בגודל כ -1 ס"מ , מוכר ויציב. בבית השחי אין בלוטות מוגדלות. birads 2 us שד ימין בשעה 12 סמוך לפיטמה הודגם גוש היפואקוגני , מוגדר בגודל 1.4 ס"מ , ככל הנראה הרחבה דוקטלית בבית השחי אין בלוטות מוגדלות birads 2 יש לי תור לרופאה רק עוד חודשיים בבקשה רציתי לדעת האם הממצא לא תקין ומה עליי לעשות בתודה מראש

שלום, לפי פענוח הרדיולוג הממצא אינו חשוד לסרטן BIRADS2 ולכן יש להגיע לרופאה אך אין סיבה להלחץ! אביעד