תוצאות צנתור וירטואלי

דיון מתוך פורום  לב האישה

26/10/2020 | 13:08 | מאת: KOBI

בן 57 LDL 130 בצינטור וירטואלי נמצא מחלה כלילית לא חסימתית עם נגע 1-24% ב lad המקורב וב d1. הופנתי לצינטור בעקבות כאבים בחזה שהופיעו לעיתים. הומלצתי ל ליפיטור 10 מ"ג + אספירין 100 מ"ג. האם נדרש בנתונים אלו?

01/11/2020 | 10:07 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום קובי, מטרת ההמלצה היא למנוע התקף לב שזה מצב שעל גבי הטרשת (מצב של הצטברות שומנים בדופן של כלי דם) בעורקים הכליליים באופן פתאומי נוצר פצע שגורם להיווצרות קריש דם שחוסם את אחד העורקים הכליליים, כך נפגעת אספקת הדם ללב. המצב הזה עלול להיות מסוכן. הדרך הטובה ביותר היא למנוע אירוע כזה. LDL גבוה (כולסטרול הרע) נמצא במספר עצום של עבודות על מאות אלפי חולים כגורם סיכון להתקף לב ובעיות אחרות בכלי דם. ההמלצה היום גם באנשים בריאים שאין להם מחלת לב כרגע וללא גורמי סיכון אחרים היא להיות עם LDL פחות מ 100. אם תצליח לעשות זאת בדיאטה ניתן יהיה להימנע מהטיפול התרופתי. לגבי האספירין זה כדור שהראה שיכול להקטין סיכוי להתקף לב ב 60-80% , במיוחד בקרב גברים מעל גיל 45 וזו הסיבה שהמליצו לך לקחת. הסיכון באספירין יחסית נמוך, במיוחד אם נלקח אחרי האוכל ולא על קיבה ריקה ואם אין לך רקע של פצעים בקיבה. ניתן לקחת מינון קטן יותר של 75 מ"ג. תרגיש טוב

מנהל פורום לב האישה