Inferior stemi- לאחר צנתור

דיון מתוך פורום  לב האישה

01/12/2019 | 15:33 | מאת: ענת

לפני כ 3 שבועות, צנתור עורק ימין ופרישת 2 תומכנים, כתוצאה מהאירוע ירידה קלה בתפקוד חדר שמאלי 50%-45% אי ספיקה מטראלית קלה. שאלתי: האם זה מצב הפיך? האם תפוקת הלב יכולה לחזור למצב אופטימאלי?

22/12/2019 | 09:49 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ענת, בעקבות ארוע לב, אזור מסוים בלב לא מקבל אספקת דם מיטבית ולכן ניתן לראות ירידה בתפקוד באותו אזור. הירידה שאת מתארת היא קלה מאוד. כיווץ תקין של שרירי הלב הוא 55-60%. לאחר שעוברים צינתור כלילי וזרימת הדם משתפרת בהחלט ניתן לראות שיפור בתפקוד של שריר הלב. בנוסף במקרים רבים מקבלים לאחר הארוע כדורים שמטרתם גם לשפר את תפקוד של שריר הלב לאחר ארוע לב. חשוב מאוד למנוע ארוע לב עתידי אפשרי וזה לקחת תרופות מדללות דם ולטפל מיטבית בגורמי הסיכון שהם העדר עישון, טיפול מיטבי ביתר שומנים בדם, יתר לחץ דם וסוכרת. חשוב להמשיך מעקב קרדיולוגי. תרגישי טוב

מנהל פורום לב האישה