לאחר צינתור וללא כל התרעה מוקדמת

דיון מתוך פורום  לב האישה

24/11/2019 | 08:31 | מאת: ענת

בת 58 בריאה בד"כ , פרופיל שומנים תקין. ספורט, תזונה בריאה, מעשנת 6-8 סיגריות ליום. לפני שבוע וחצי סימפטומים של אירוע לבבי, צינתור דחוף ושני תומכנים -חסימה מלאה של RCA שוחררתי חמושה בכדורים. LITROVA 80 כאשר : LDL-146/LDL 20.6/ chol. total-b-218/HDL-chol-b-45. האם מינון 80 מג litrova אינו גבוה מידי? כמו כן מקבלת קרטיה 100 ואמפרדוקס, האם ניתן לוותר על אמפרדוקס? לעיתים סחרחורת קלה, בעמידה או ישיבה, האם קשור לטיפול התרופתי?

24/11/2019 | 12:56 | מאת: ד"ר מירי בליך

שלום ענת, ארוע לבבי זה ארוע יחסית פתאומי שלא תמיד יש לו סימנים מקדימים. על מנת למנוע ארוע חוזר חשוב מאוד איזון מיטבי של גורמי הסיכון. חשוב מאוד להפסיק לעשן, לשמור על לחץ דם שאינו גבוה ולשמור על פרופיל שומנים בערך מטרה. לפי מה שכתבת LDL שזה כולסטרול הרע היה אצלך 146 זה נחשב יתר שומנים בדם ומהווה גורם סיכון לארוע לבבי. יחד עם דיאטה מתאימה חשוב ליטול כדור להורדת השומנים כדוגמת LITORVA שאת מקבלת. בינתיים חשוב ליטול את המינון של ה 80 מ"ג. לחזור בעוד 3 חודשים על פרופיל השומנים ואז להחליט לגבי המינון המתאים בהתאם לתוצאת הבדיקות. בנוסף כדי שארוע לא יחזור חשוב ליטול שני תכשירים לדילול דם שהם אספירין ותכשיר נוסף שכנראה גם הומלץ לך בשחרור. לגבי הסחרחורת הקלה חשוב למדוד לחץ דם ודופק ולהראות לרופא המטפל בביקורת הבאה. לגבי אומפרדקס, הוא ניתן כנראה כהגנה על רירית הקיבה לאור הטיפול עם אספירין שעלול לגרום לפצעים בקיבה. חשוב גם על מנת למנוע ארוע חוזר לשמור על משקל תקין ובהדרגה לפי היכולת לנסות לחזור בעתיד לפעילות גופנית סדירה. תרגישי טוב

25/11/2019 | 07:28 | מאת: ענת

תודה על התשובה המפורטת

מנהל פורום לב האישה